F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Niki Juusela olisi tiennyt F1-tulokasta paremmankin vaihtoehdon kisakuskiksi: ”Kahden kolmen vuoden kuluttua ei muisteta enää”

4:15
Nicholas Latifi jatkaa nuorten kuskien esiinmarssia F1-sarjassa, mutta millä eväin? Niki Juusela ja Toni Vilander eivät anna ruusuista kuvaa kanadalaiskuskin taidoista.

Williamsilla F1-uraansa aloitteleva Nicholas Latifi on noussut kuninkuusluokkaan pelkästään isänsä paksun lompakon avulla, tokaisee C Moren F1-selostaja Niki Juusela. Hän olisi tiennyt kanadalaista paremmankin kuskin F2-sarjasta.

Latifi, 24, jatkaa nuorten kuskien esiinmarssia noustuaan Robert Kubican paikalle Williamsin kisavastuuseen. Ensi kaudella hän on näillä näkymin sarjan ainoa tulokaskuljettaja.

Myös F2-sarjaa selostanut Niki Juusela ei näe mitään urheilullista perustetta Latifin nostamiselle, vaikka tämä sijoittui alemmassa luokassa tällä kaudella toiseksi.

– Hän on rahalla paikkansa formula ykkösiin ostanut kuljettaja. Jatkaa minun mielestäni tällaista (Lance) Strollin viitoittamaa tietä, Juusela toteaa.

Vertaus on siinäkin mielessä osuva, että Latifin perhe käy huhujen mukaan jopa kilpailua Strollin perheen kanssa. Kanadalaismiljardööri-isät ovat satsanneet poikiensa kilpa-ajamiseen valtavia summia.

– Mielestäni Latifi ei ole F2-urallaan esittänyt mitään häikäisevää lajissa. Ainoastaan isäpapan paksu lompakko mahdollistaa ostopaikan formula ykkösiin.

– Näin karu arvio on, että kahden kolmen vuoden kuluttua hiljaisesti ei muisteta enää kuka Nicky Latifi oli formula ykkösissä, Juusela väittää.

F2-mestarin sponsoriongelmat estävät koko F1-uran

Juuselalla on mielessä parempikin vaihtoehto, josta tiimit olisivat saaneet potentiaalisemman kuljettajan. F2-sarjan mestaruuden tällä kaudella voittanut Nyck de Vries ei vain toisi isoa setelipinkkaa mukanaan, joten 24-vuotiaan hollantilaisen F1-ura näyttää jäävän haaveeksi.

– Joo, (Latifi) on toisena formula kakkosissa, mutta siellä valitettava tosiasia on, että tällä kaudella ei ole sellaista yhtä selkeää timanttia noussut esiin. Nyck de Vries on vielä iäkkäämpi, kokeneempi kuljettaja, mutta hänelle ei vain tarjoutunut formula ykkösiin taivalta, Juusela sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja