Mainos

Niinistö: Kaivoksille ympäristölupien tiukennuksia ja stressitestejä

Ympäristöministeri Ville Niinistön mukaan kaivosten ympäristölupien myöntämistä pyritään tiukentamaan lakimuutoksin.

Hän sanoi hetki sitten päättyneessä hallituksen tiedotustilaisuudessa myös, että Talvivaaran vuodosta kärsineille tullaan tarjoamaan oikeusapua.

Ministeri kertoi akuutin vuodon Talvivaarassa olevan hallinnassa, mutta alueella olevan edelleen merkittäviä riskejä. Ministerin mukaan alueelta saattaa edelleen ajautua myrkkyjä ympäristöön.

Niinistö sanoi, että Kainuun ely-keskus tulee saamaan lisäresursseja, myös kaivosalan valvontaa lisätään ensi vuonna. Ympäristöministeri muistutti, että alan lupakäytännöt ovat jo viime vuosina tiukentuneet.

Kaivoksille stressitestejä?

Tuore elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kiitti ympäristöministeriä ideasta tehdä kaivoksille stressitestejä. Vapaavuoren mukaan valtaosa Suomen noin viidestäkymmenestä toiminnassa olevasta kaivoksesta toimii täysin moitteetta. Elikeinoministeri sanoi, että testit ovat paikallaan, mikäli luottamus niiden toimintaa kohtaan vaarantuu.

Työ- ja elinkeinomisteriössä ollaan Vapaavuoren mukaan valmiita myös siihen, että kaivosteollisuus kantaa itse vastuun sen valvonnasta aiheutuvista kustannuksista.

- Kuten Talvivaaralle aiheutuneista kustannuksista ja pörssikurssin kehityksestä voidaan huomata, on tyhmää elinkeino- ja liiketoimintaa olla välittämättä ympäristöarvoista tai mahdollistaa tällaisten tilanteiden syntyminen, Vapaavuori totesi.

(MTV3)

Uutisen kärkeä ja otsikkoa täsmennetty kello 14.41: Kaivoslupien sijaan kyse kaivosten ympäristöluvista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.