Niemisen finaalituska jatkui Adelaidessa

Jarkko Nieminen hävisi Adelaiden ATP-tennisturnauksen loppuottelun ranskalaiselle Michael Llodralle 3-6, 4-6 sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Tappio oli Niemiselle seitsemäs uran kahdeksasta ATP-tason loppuottelussa. Niemisen toistaiseksi ainoa turnausvoitto on Aucklandista vuodelta 2006.

Llodran syöttöpeli toimi kaikkiaan paremmin kuin Niemisen. Hän voitti ykkössyötöllään 88 prosenttia palloista, kun Niemisen luku oli 64. Llodra löi kuusi läpisyöttöä ja Nieminen kolme. Ottelu kesti 77 minuuttia. Sijoittamaton Llodra ei menettänyt koko turnauksessa ainuttakaan syöttövuoroaan.

- Vastustaja dominoi täysin omia syöttövuorojaan. Olin pettynyt palautuksiini, ne ovat yksi parhaista aseistani, mutta nyt niistä puuttui paras terävyys. Luin huonosti hänen syöttöään, Nieminen manasi.

Llodra karkasi avauserässä ripeästi 3-0-johtoon yhden syötönmurron turvin. Erä oli ohi 34 minuutissa, kun Llodra piti omat syöttövuoronsa. Llodra mursi Niemisen syötön kertaalleen myös toisessa erässä. Kaikkiaan hän hankki Niemisen syöttöön peräti 14 murtopalloa. Niemisellä oli vain yksi murtopallo.

- Ei ollut mitään jakoa. Tiesin mitä oli odotettavissa, koska hän oli syöttänyt koko turnauksen hyvin. Omiakaan syöttöjä ei saisi hävitä tällaista kaveria vastaan. Michaelilla oli mahtava viikko. Minullakin oli hieno viikko, mutta se ei ollut täydellinen, Nieminen sanoi.

Matka jatkuu Aucklandiin

Kolmanneksi sijoitettu Nieminen valmistautui Adelaidessa Australian avoimeen mestaruusturnaukseen, joka alkaa Melbournessa 14. tammikuuta. Adelaidessa hän oli aiemmin pelannut välierissä 2004. Ensi vuonna turnaus siirtyy Australian itärannikolle Brisbaneen.

- Täältä on ollut mukava aloittaa kausi monen vuoden ajan. Harmi, etten voi palata ensi vuonna, mutta Brisbanessa olen mukana, Nieminen vakuutti.

Nieminen aloitti marraskuussa varusmiespalveluksensa Hämeen Rykmentin urheilukoulussa Lahdessa. Armeijan harmaisiin Nieminen palaa Australian avointen jälkeen.

- Pitää kiittää puolustusvoimia, että pääsin tänne pelaamaan, Nieminen viesti.

Nieminen ja Llodra jatkavat Adelaidesta samalla lennolla Aucklandiin, jossa Nieminen saa tiistaina vastaansa belgialaisen Xavier Malissen.

Otteluvoitot tasan

Malisse on ATP-listasijalla 112, mutta viime kauden pilannut loukkaantuminen vääristää sijoitusta. Vaikeasta avausvastustajasta huolimatta Nieminen lähtee kovilla tavoitteilla myös Aucklandiin.

- Koko reissun tavoite on Australian avoimet. Näiden esikisojen päämäärä on saada mahdollisimman paljon otteluita alle, ja tästä turnauksesta sain niitä maksimimäärän. Olisi tietysti ollut hienoa voittaa, mutta päätähtäintä varten tämäkin meni hyvin, Nieminen ruoti.

Llodra pitää tuoreimmalla ATP-listalla sijaa 93. Niemisen ranking on 27. Turnausvoitto oli 27-vuotiaan Llodran toinen. Ensimmäisensä hän voitti Hertogenboschissa vuonna 2004. Adelaiden turnauksen loppuottelussa Llodra pelasi toisen kerran.

- Pelasin täällä ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten ja hävisin täällä ensimmäisen loppuotteluni. Vihdoinkin voitin. Jarkko oli hyvä vastustaja ja teki tämän minulle vaikeaksi, Llodra kehui.

Nieminen ja Llodra olivat kohdanneet kerran aiemminkin, Tukholmassa 2006. Tuolloin Nieminen voitti. Sekä Nieminen että Llodra ovat vasenkätisiä. Edellinen kahden vasenkätisen pelaajan loppuottelu ATP-tasolla oli Rafael Nadalin ja Mariano Puertan välinen loppuottelu Ranskan avoimissa 2005.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat