Niemiselle turnausvoitto nelinpelissä

Jarkko Nieminen otti sunnuntaina uransa ensimmäisen tenniksen nelinpelin ATP-turnausvoiton Intian Mumbaissa. Nieminen voitti Ruotsin Robert Lindstedtin kanssa loppuottelussa Intian Rohan Bopannan ja Pakistanin Aisam-Ul-Haq Qureshin 7-6 (7-3), 7-6 (7-5).

- Olen erittäin tyytyväinen. Tällä voitolla on enemmän arvoa kuin moni osaa arvatakaan, voitosta liikuttunut Nieminen herkisteli.

Ratkaisu nähtiin katkaisupeleissä, sillä syötöiltään hyvätasoisessa ottelussa ei nähty yhtään syötönmurtoa. Tiukka loppuottelu kesti tunnin ja 39 minuuttia.

- He syöttivät kuin eläimet, Nieminen analysoi kotimaisemissaan pelannutta vastustajaparia.

Bopanna ja Qureshi ovat kiertäneet nelinpelejä yhdessä aiemmin haastajakiertueen kisoissa ilman tappioita. Lähes erehtymätön syöttötyöskentely piti kaksikon pelissä mukana myös ATP-tasolla. Kahdessa syötönmurtoyrityksessä Nieminen ja Lindstedt pitivät kuitenkin pintansa.

- Etenkin toisessa erässä pidimme omat syöttömme helposti ja hallitsimme peliä. Pääsimme ahdistamaan, mutta vain ahdistamaan heitä heidän syötöissään, kolmessa murtoyrityksessään epäonnistunut Nieminen ruoti.

Mumbain turnauksen avauskierroksen eivät tarjonneet Niemiselle ja Lindstedtille finaalin kaltaista haastetta. Avauskierroksen saksalaispari Nicolas Kiefer/Rainer Schüttler luovutti jo ennen ottelua. Toisella kierrokselta Nieminen ja Lindstedt pääsivät välieriin, kun brittipari James Auckland/Ross Hutchins joutui luovuttamaan ennen ratkaisevaa kolmatta erää. Välierässä serbialaispari Boris Pashanski/Viktor Troicki sai kyytiä 6-1, 7-5 -lukemin.

Maailman nelinpelikärki kaksinpeliä lähempänä

Kulunut vuosi ei ole vielä tarjonnut Niemiselle kaksinpelin finaalipaikkoja. Nelinpelissä Nieminen on noussut hyvän ystävänsä Lindstedtin kanssa uudelle tasolle. Kauden aikana kaksikolle ovat hävinneet muun muassa kaksi parasta neluriparia, Yhdysvaltojen Bob ja Mike Bryan sekä Valko-Venäjän Max Mirnyi ja Ruotsin Jonas Björkman. Turnausvoittoon yksittäiset tähtihetket eivät olleet ennen Mumbaita kantaneet.

- Vaikka olen yksilöurheilija, olen myös joukkuepelaaja ja aina tykännyt joukkuepeleistä. Erityisen hienoa oli voittaa juuri Robertin kanssa, sillä kierrämme useissa turnauksissa yhdessä sekä vietämme aikaa pelien ulkopuolellakin. Voitto kertoo kyvyistä pelata monipuolista tennistä, Nieminen tiesi.

Nieminen ei voitosta huolimatta aio keskittyä jatkossa nelinpeliin aiempaa enemmän. Suomalaisen tähtäin on edelleen kaksinpelin huipulla, johon nelinpeli toimii valmistavana harjoitteena. Vaikka Niemisellä yksi ATP-turnausvoitto kaksinpelistä (Auckland tammikuu 2006) onkin, ovat isot voitot maailman kärkipelaajista Roger Federerin ja Rafael Nadalin tapaan jääneet toistaiseksi haaveeksi. Maailman kymmenen kärki on kuitenkin yhä ulottuvissa nykyiseltä listasijoitukselta (25:s) käsin.

Tähtäin Tukholmassa

Nieminen pyrkii siirtämään nelinpelin syöttövarmuutensa entistä tehokkaammin myös kaksinpeliin. Seuraava kaksinpelin ATP-voiton metsästys alkaa ensi viikolla Tokiossa, jossa Nieminen aloittaa turnauksensa suoraan toiselta kierrokselta, mahdollisesti vasta keskiviikkona. Nelinpelin hän jättää väliin keskittyäkseen 8. lokakuuta alkavaan Tukholman ATP-turnaukseen.

- Tukholma on yksi vuoden pääturnauksistani. Siellä pelaan myös jälleen Robertin kanssa yhdessä, vuosi sitten Tukholman finaalissa USA:n James Blakelle hävinnyt Nieminen kertoi.

ATP-loppuottelupaikka oli Niemiselle nelinpelissä uran toinen. Vuonna 2003 Nieminen hävisi Australian Andrew Kratzmanin kanssa finaalin Israelin Jonathan Erlichille ja Andy Ramille.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat