Niemisellä rannemurtuma, paluu ehkä kesäkuussa

Suomen Jarkko Nieminen aloitti massakenttäkautensa maanantaina Monte Carlon Masters-turnauksen ensimmäisellä kierroksella Italian Uros Vicoa vastaan. Nieminen selvisi voittajaksi luvuin 6-4, 3-6, 6-4, mutta hinta oli kova. Loppuhetkien kaatumisessa loukkaantunut ranne pistää suomalaisen pakkolepoon, ja loppukevään massaturnaukset jäävät väliin.

Nieminen kaatui ottelun toiseksi viimeisessä pelissä ja oikea ranne jäi vartalon alle. Mies matkasi pelin jälkeen sairaalaan tarkistamaan kättä, ja uutiset olivat huonoja. Sairaalassa todettiin ranteessa luunmurtuma, ja käsi laitettiin kipsiin.

- Kipsiä on alustavien arvioiden mukaan pidettävä kuusi viikkoa. Murtuma on pieni, mutta pahassa paikassa, Nieminen kertoi pettyneenä.

Nieminen palaa Suomeen tiistaina, ja käsi tutkitaan uudelleen Turussa keskiviikkona. Vaikka vamma ei olekaan vasenkätisen Niemisen "tärkeämmässä" kädessä, pelaamisen lisäksi myös harjoitteluun tulee nyt taukoa.

- Toisilla tällaiset vammat paranevat nopeammin, toisilla hitaammin. Pitkä tauko tässä nyt tulee, ei harjoittelu ole päivistä kiinni. Kuunnellaan nyt asiantuntijoita, Nieminen mietti.

Loppuun asti kivusta huolimatta

22-vuotias Nieminen on säästynyt urallaan pahoilta loukkaantumisilta. Nyt vamma tuli normaalissa pelitilanteessa, kun Nieminen taisteli 5-3-johdossa ottelun voitosta.

- Liu'uin rystynurkkaan, kaaduin ja tulin maahan oikea ranne edellä. Sattuihan se, mutta ajattelin että ei tässä kummempaa. Kipua ei tunne, kun matsi on kesken. Jatkoin peliä ja hävisin syöttöni. Mursin kuitenkin seuraavassa pelissä Vicon syötön ja voitin ottelun, taisteleva suomalainen kertasi.

- Vamman vakavuuden huomasin vasta pelin päätyttyä, kun ranne alkoi kylmetä ja kipu alkoi kasvaa. Ranne turposi ja särky alkoi, Nieminen selvitti.

Loukkaantuminen tuli harmittavaan paikkaan, sillä Nieminen odotti massakaudelta paljon.

- Paljon on tehty töitä ja valmistautuminen massakauteen on sujunut hyvin. Tärkeistä massaturnauksista väliin jäävät Rooma, Hampuri ja massaturnausten ykkönen, Ranskan avoimet.

Kilpailutauko venyy kesäkuun alkupuolella päättyvän Ranskan mestaruusturnauksen ylikin.

Nieminen tähtää kesään.
- Siinä on vielä paljon kovia turnauksia jäljellä. Niihin tähdätään entistä kovemmalla innolla, hän vakuutti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat