Nico Rosberg antoi Valtteri Bottakselle vihjeen Lewis Hamiltonin voittamiseksi – "Minä en ainakaan nähnyt muita keinoja"

3:39
Videolla Valtteri Bottas paketoi Barcelonan ensimmäisen F1-testiviikon.

Suomalaisittain kuuma kysymys uuden F1-kauden alla on, pystyykö Valtteri Bottas horjuttamaan Lewis Hamiltonin valtaa Mercedeksellä. Tallin entisellä maailmanmestarikuljettajalla Nico Rosbergilla on omasta kokemuksesta vinkki Bottakselle.

Vuonna 2016 maailmanmestaruuden Mercedeksellä voittaneen ja uransa F1:ssä samalla kertaa lopettaneen Rosbergin mukaan Bottaksen ainoa toivo on kuusinkertaisen maailmanmestarin vakauden järkyttäminen.

– Minä en ainakaan nähnyt muita keinoja. Muistan ymmärtäneeni, että hänen puolustuksensa oli murtunut, kun hän alkoi räplätä Snapchatia lehdistötilaisuuden aikana. Seuraavana päivänä hän suoriutui heikosti. Sillä kaikella on merkitystä, Rosberg sanoi ranskalaiselle Auto Hebdo -lehdelle.

Hamilton on voittanut kuudesta edellisestä maailmanmestaruudesta viisi. Ainoa kokonaiskilpailun kakkossija tuli juuri vuonna 2016 Rosbergia vastaan.

– Tuollainen ei välttämättä vaikuta merkittävältä, mutta nämä asiat voivat tehdä sinut levottomaksi. Lewisin kohdalla pitää ymmärtää, mitä enemmän hyökkäät aggressiivisena kohti, sitä vahvemmaksi hän (Hamilton) tulee.

– Sen sijaan on tärkeää päästä hänen ajatuksiinsa, ja se ei ole helppoa. Hänen mieleensä on istutettava epäilyn siemen. Valtteri on esiinnyttävä aina vahvana vastustajana, joka suorittaa tasaisesti. Valtterin on oltava pakkomielteinen, jotta Lewis tuntee hänen läsnäolonsa, Rosberg maalasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.