Valtteri Bottas haluaa ottaa opiksi Mercedes-neuvotteluistaan – "Sen voi tehdä vähän sujuvammin ja vähemmillä otsikoilla"

3:39
Valtteri Bottakselle jäi hyvä fiilis ensimmäisestä testiviikosta.

Valtteri Bottas on Mercedes-tallipäällikkönsä Toto Wolffin kanssa samaa mieltä siitä, että keskelle kesän kiivainta taistelua sijoitetut sopimusneuvottelut eivät ole paras tapa kauteen keskittymisen kannalta.

Bottas on jälleen alkavan F1-kauden aikana tutussa tilanteessa. Jatkosopimus olisi neuvoteltava Mercedeksen kanssa, mutta samaan aikaan keskittyminen mestaruustaisteluun olisi parhaan mukaan pidettävä.

Viime kauden lopulla tallipäällikkö Toto Wolff myönsi, että hänelläkin olisi parannettavaa siinä, miten neuvottelut voitaisiin hoitaa Bottaksen kanssa häiritsemättä tämän kautta liikaa.

Seuraavaksi Bottas saataa tai joutuu neuvottelemaan sopimuksensa uusiksi, kun kyse ei ole enää vain option lunastamisesta. Kaiken lisäksi hän on ottanut tavaksi hoitaa neuvottelunsa itse.

– Ei ole mikään salaisuus, että sopimukseni päättyy tämän kauden lopussa, joten on luonnollista, että haluat aloittaa keskustelut melko aikaisin. Samaan aikaan ei kuitenkaan ole juuri järkeä tehdä sitä näin aikaisin, kun keskitytään auton suorituskykyyn, Bottas kommentoi MTV Urheilulle sopimustilannettaan.

– Meillä on kuitenkin hyvä suhde Toton kanssa, kuten muidenkin tiimin jäsenten kanssa, ja kun on aika, me puhumme asioista avoimesti.

– Samalla haluamme parantaa viime vuodesta sitä, miten kommunikoimme keskenämme ja niin edelleen. Tietysti sen voi tehdä sujuvammin ja vähän vähemmillä otsikoilla, Bottas myöntää viime vuodesta viisastuneena. 

Yksi tavoite on selvä. Suomalaiskuskilla on halu saada kerrankin monivuotinen sopimus, joka antaisi täyden työrauhan edes pariksi vuodeksi eteenpäin. Ferrari kiinnitti Charles Leclercin ja Red Bull Max Verstappenin vuosiksi eteenpäin.

– Onko Toto täällä? Siitä on paljon apua, että sinulla on pitkä sopimus, Bottas virnisti ja painotti sanojaan kuin viestiksi pomolleen.

– Jos tiedät tulevaisuutesi pitkälle eteenpäin ja tunnet olosi mukavaksi, se on win-win-tilanne. Jos talli halua kuskin pitkäksi ajaksi, kuski on tyytyväinen siellä. Silloin voit vain keskittyä auton kehittämiseen eikä tarvitse ajatella tulevaisuutta. Tiiminkään ei tarvitse piilotella kuskilta mitään, Bottas perustelee.

– Niin ei kuitenkaan tapahdu aina formula ykkösissä, kuten olen nähnyt. Se on poliittinen laji. Monet kuskit haluavat saada ajopaikan ja monet tallit pitää mahdollisuutensa auki eri syistä.

– Vielä on kuitenkin liian aikaista ajatella ensi vuotta, hän jatkaa. 

Formula ykkösten talvitestit jatkuvat kolmella ajopäivällä keskiviikkona. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.