NHL-voiton torjunut jääkonekuski sai kuninkaan kohtelun – kertoi kovasta menneisyydestään: "Se ei ole maailmanloppu"

3:57
Videolla Hurricanesin Sebastian Aho hehkuttaa joukkueensa voittoon nostanutta varamaalivahtia.

NHL-joukkue Carolina Hurricanesin ihmemaalivahti David Ayres hämmentyi saamastaan julkisuudesta, kun hän vieraili Hurricanesin kotiottelussa. Ayres on kävin rajun terveyskamppailun nuorempana.  

Mitä jos joku olisi viikko sitten sanonut 42-vuotiaalle torontolaiselle David Ayresille, että hän esiintyy CBS:n Late Show -ohjelmassa Stephen Colbertin vieraana?

Hän olisi varmasti tikahtunut nauruun. 

Ayresista tuli tunnettu hahmo koko jääkiekkoa seuraavassa maailmassa, kun hän luisteli pikahälytykselle Carolina Hurricanesin maaliin Toronto Maple Leafsia vastaan. Sen jälkeen ammatikseen jäähallinhoitajana työskentelevän kanadalaisen elämä onkin ollut yhtä hullunmyllyä. 

Keinomunuainen pelasti hengen

Ayres ei ollut koskaan ennen käynyt Pohjois-Carolinassa, mutta hän sai kutsun yhdessä vaimonsa Sarahin kanssa Hurricanesin kotipeliin Raleighiin. Siellä odotti kuninkaan vastaanotto. 

Sankarivahti esiteltiin yleisölle, ja hän pääsi kampeamaan Hurricanesin kotipeleistä tuttua "vankilasireeniä". Hallissa myytiin t-paitoja, joiden tuotosta osa meni ihailun kohteelle itselleen ja osa paikallisille munuaispotilaille. 

Ayresin elämä ei ole ollut aina yhtä juhlaa: hänelle asennettiin keinomunuainen vuonna 2004. 

– Haluan muistuttaa, että jos jollakin on keinomunuainen tai vastaavaa, se ei ole maailmanloppu, hän sanoi Reutersille. 

– Tiedän, että monet ihmiset masentuvat siinä tilanteessa. Minullekin kävi niin. Se oli sokki, kun tajusin, etten välttämättä pysty pelaamaan enää jääkiekkoa. 

"Viestejä tullut mahdottomasti"

Ayres on pitkäaikainen Toronto Maple Leafsin kannattaja, joka on vieraillut välillä tuuraajana joukkueen harjoituksissa.

NHL-sääntöjen mukaan jokaisella seuralla pitää olla nimettynä varamaalivahti kotipeleissä, jos molemmat maalivahdit joutuvat jäämään pois pelistä. Ayres sattui olemaan varamies Torontossa juuri oikeaan aikaan. 

Ayres päästi kaksi vetoa heti alussa, mutta torjui lopulta hienosti kahdeksan kymmenestä vedosta. Hurricanes voitti 6–3.

Luonteeltaan hiljainen kanadalaismies oli hämmästynyt saamastaan huomiosta. 

– Julkkiksilla, tunnetuilla henkilöillä ja jopa jääkiekkoilijoilla ei ole välttämättä helppoa, kun heitä seurataan joka puolella, hän sanoi. 

– Yleensä maalivahteja pidetään hiljaisina, ja minä menen ehdottomasti siihen kastiin. Olen aika hiljainen ja vetäytyvä, mutta tällaisissa tilanteissa sitä (julkisuutta) oppii. 

Ayres sanoi, ettei hän ole hankkinut valtavasta julkisuudesta huolimatta uutta asioidenhoitajaa. Sellaiselle saattaisi olla tarvetta. 

– Viestejä on tullut niin mahdottomasti. 

Vaikka julkisuus on ollut isoa, arki on edessä. Ayres palaa leipätyöhönsä AHL-joukkue Toronto Marliesin kotihallin käyttöpäälliköksi. 

Lauantaina on kuitenkin vuorossa Toronto Maple Leafsin kotipeli Vancouver Canucksia vastaan. Siellä hän seuraa peliä, tutussa katsomonosassa. 

Ei mennä asioiden edelle, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka hän hyppäisi vielä joskus toistekin NHL-jäälle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.