Carolinan suomalaishyökkääjän hienolla eleellä suuri vaikutus maalille hypänneen zambonikuskin sensaatioon – "Se rauhoitti minut"

Sebastian Aho kommentoi historiallista peliään:"Tuolta se näyttää, kun koko joukkue pelaa yhtenäisesti" 3:57
Videolla Sebastian Ahon mietteitä sensaatiovahti David Ayresin suorituksesta.

Hätäkutsulla NHL:n tolppien väliin hypännyt David Ayres nousi Carolina Hurricanesin suureksi sankariksi. Suomalaishyökkääjä Erik Haulan sanoilla oli suuri vaikutus Ayresiin.

AHL-seura Toronto Marliesin kotiareenan jääkoneenkuljettaja Ayres sai pikahälytyksen Carolinan tolppien väliin ottelun toisessa erässä, kun joukkueen molemmat maalivahdit James Reimer ja Petr Mrazek loukkaantuivat.

42-vuotiaan Ayresin alku NHL-kaukalossa ei ollut ruusuinen, kun hän päästi Toronto Maple Leafsin kaksi ensimmäistä laukausta selkänsä taakse, mutta piti päätöserässä maalinsa puhtaana.

Carolinan pelaajat rauhoittelivat tilannetta jännittänyttä Ayresia joukolla. Varsinkin suomalaishyökkääjä Erik Haulan hienoilla sanoilla oli suuri vaikutus Ayresin oloon.

– Yksi jätkistä (Haula) sanoi minulle, että pidä vain hauskaa. Emme välitä, vaikka päästäisit kymmenen maalia. Se rauhoitti minua, Ayres paljastaa Sportsnetin haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat