Uskomatonta! 42-vuotias jääkoneenkuljettaja hälytettiin maaliin NHL:ssä – päästi kaksi ensimmäistä laukausta, mutta nousi sankariksi

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustaman Carolina Hurricanesin ottelussa todistettiin harvinaista sankaritarinaa.

Kun Carolinan molemmat maalivahdit loukkaantuivat viime yönä Toronto Maple Leafsia vastaan pelatussa ottelussa, tolppien väliin hälytettiin 42-vuotias harrastetason maalivahti David Ayres.

Kun sekä Petr Mrazek että James Reimer olivat sivussa, kotijoukkue Toronton hätäapumaalivahdiksi nimittämälle Ayresille tuli äärimmäisen harvinainen tuurauskeikka.

Siviiliammatiltaan Ayres on Toronton farmijoukkueen Marliesin hallin huoltomies ja jääkoneenkuljettaja.

Hallin mediahuoneessa istunut Ayres alkoi tajuta tilanteensa kesken ottelun, kun hänen puhelimensa vilkkui viesteistä.

– Sain useita tekstiviestejä, jossa minua käskettiin menemään kaukaloon, ja sitten joku tuli huoneeseen ja sanoi, että minun olisi parempi pukea varusteet niskaan, Ayres kertoi kanadalaiskanava Sportsnetille.

Ayres kommenettiin Carolinan maalinsuulle, kun ottelun toista erää oli pelattu runsaat 11 minuuttia.

– Olin hieman shokissa, mutta rakastin sitä.

Ayres teki historiaa

Kun Ayres joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin, Carolina johti vierasottelua täpötäydellä Scotiabank-areenalla lukemin 4–1. Hetkeä myöhemmin Toronto oli jo maalin päässä.

Ayres päästi Toronton kaksi ensimmäistä laukausta, mutta piti maalin sen jälkeen puhtaana summerin soidessa toisen erän päättymisen merkiksi.

– Toinen erä oli selvästikin hieman haparointia, mutta sanoin pojille pukukopissa, että kun menemme jäälle kolmannessa erässä, olen valmiina voittamaan tämän ottelun, Ayres kertoi.

Niin hän myös teki. Maali pysyi puhtaana koko ottelun loppuun, ja Carolinan kahden kolmannen erän maalin myötä pisteet matkasivat Raleighiin Hurricanesin voittaessa 6–3.

Ayres oli ottelun jälkeen juhlittu sankari – ja syystäkin. Hänestä tuli voiton myötä kautta aikojen vanhin joukkueensa voittoon torjunut debytanttivahti NHL:n runkosarjassa.

Aho, Teräväinen ja Kapanen pisteille

Ottelun voittomaaliksi jäänyt Carolinan neljäs osuma syntyi Teuvo Teräväisen lavasta. Syöttäjäksi maalin merkittiin venäläisen Andrei Svetshnikovin lisäksi Sebastian Aho.

Aholle syöttöpiste merkitsi pisteputken venymistä jo 12 ottelun mittaiseksi.

Myös Toronton suomalaislaituri Kasperi Kapanen pääsi tilastoihin kahdella syöttöpisteellä, kun hän teki esityöt Pierre Engvallin laukomaan 3–4-kavennusosumaan sekä Alexander Kerfootin avausmaaliin.