Mikko Lehtonen sulattaa sydämiä Torontossa – Jokerien ajan joukkuekaveri paljasti Bobby Orriin viittavan lempinimen taustan

17:08
MTV Urheilun NHL-ennakossa keskusteltiin muiden muassa Mikko Lehtosen lähtökohdista Toronto Maple Leafsissa.

Mikko Lehtosella, 26, on edessä iso savotta Toronto Maple Leafsin paidassa, mutta alku NHL-kehissä on ainakin lupaava. 

Mikko Lehtosen ura on ollut komeassa nousussa viime vuodet. Puolustaja nousi Jokereissa KHL:n parhaaksi puolustajaksi, minkä jälkeen luonteva seuraava askel oli siirtyminen NHL-kaukaloihin. 

Lehtonen ei ole koskaan pelännyt ottaa isoja tavoitteita, mistä kertoo, että hän valitsi lukuisten tarjousten joukosta Toronto Maple Leafsin sopimuspaperin. 

Ainakin ennakkohehkutuksien perusteella odotettavissa on hieno kausi. Lehtonen on kiinnittänyt huomiota laajasti pohjoisamerikkalaisissa medioissa. 

Varsinkin Torontossa on tapana nostaa uudet tulokkaat jalustalle. Ja tiputtaa rytisten alas ensimmäisten vaikeuksien tullen. 

Paikka ei ole helppo, mutta lähtökohta näyttää hyvältä. 

"Näkee pelin hyvin"

Arvostettu The Athletic-sivusto teki ison tausta-artikkelin Lehtosesta. Maple Leafsin Jake Muzzin ja Jason Spezza olivat erittäin vaikuttuneita suomalaisen asenteesta ja taidoista. 

– Näet hänet salilla aikaisin, ja hän on siellä myöhään. Hän pelaa kovaa harjoituksissa. Hän tekee oikeita ratkaisuja, Muzzin sanoi. 

Spezza kehui Lehtosta intohimoiseksi pelin opiskelijaksi, kuten myös jutussa haastateltu Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki

– Hän näkee pelin erittäin hyvin, Spezza sanoi. 

Spezza ja Lehtonen ovat löytäneet hyvän yhteyden sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Hän on pelannut kakkosylivoimassa, jossa ovat kaksikon lisäksi John Tavares, William Nylander ja Zach Hyman

Soiko Leidit Maple Leafsin kopissa?

Jokerien aikojen joukkuekaveri Jesse Joensuu teki maukkaita paljastuksia Joensuusta. Jutun ansiosta suomalaisten naisartistien Leidit-kokoonpanoa kuunnellaan todennäköisesti Pohjois-Amerikassa enemmän kuin koskaan. 

Joensuu kertoi, miten Lehtonen pani soimaan kopissa voittoisan Barys-ottelun jälkeen kappaleen, jossa lauetaan samppanjan juomisesta. 

– Hän ei tehnyt sellaista ensimmäisenä vuotena, mutta hänellä on se puoli. Hän antaa mennä ja juhlii voittoja. Joten jos hän pysyy Maple Leafsissa, uskon, että hän on hyvä siinäkin, Joensuu sanoi. 

"Et ole mikään Bobby Orr"

Toimittajat ovat olleet kiinnostuneita Lehtosen Bobby-lempinimestä, joka viittaa takavuosien huippupuolustajaan Bobby Orriin. Lehtonen ei suostu paljastamaan lempinimen alkuperää, mutta Joensuu kertoo taustan. 

Lehtonen oli ajettu 14-vuotiaana turnauksessa pystyyn niin, että hanskat ja kypärä olivat lentäneet jäälle. Valmentajat oli heittänyt, että "et ole mikään Bobby Orr". 

Lempinimi oli jäänyt elämään, eikä Jokereissakaan kukaan puhunut Mikosta. 

Kohta Bobby Lehtonen voi olla hyvin tunnettu ihminen Torontossakin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja