Kuva NHL-sankariksi nousseen jääkonekuskin pelaajasopimuksesta paljastaa karun faktan

Sebastian Aho kommentoi historiallista peliään:"Tuolta se näyttää, kun koko joukkue pelaa yhtenäisesti" 3:57
Videolla Sebastian Ahon mietteitä sensaatiovahti David Ayresin suorituksesta.

Carolina Hurricanesin tolppien väliin jääkiekon NHL:ssä sankarillisesti hypännyt David Ayres, 42, ei päässyt rikastumaan hollywoodmaisella ottelulla.

Harrastetason maalivahti Ayres oli lopettanut aktiivipelaajauransa 15 vuotta sitten. Siviiliammatiltaan hän on Toronton farmijoukkueen Marliesin hallin huoltomies ja jääkoneenkuljettaja. Sunnuntaiaamuna Suomen aikaa hänen tiensä vei kuitenkin yllätyksellisesti Carolina Hurricanesin maalinsuulle ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Carolinalla oli maalivahtihuolia ja -poissaoloja, ja Toronton hätäapumaalivahdiksi nimeämä Ayres komennettiin Hurricanesin veräjälle, kun ottelun toista erää oli pelattu runsaat 11 minuuttia.

Kaksi ensimmäistä laukausta menivät hänen taakseen, mutta loppupelin ajan maali pystyi puhtaana ja Carolina voitti ottelun lopulta 6–3. Ayres ei kuitenkaan hyötynyt tapahtumasta heti taloudellisesti. Tämä paljastuu yhdysvaltalaisen Action Newtorkin tuottajan Darren Rovellin twiittaamasta kuvasta Ayresin ja Hurricanesin välisestä sopimuksesta.

Ayresille kirjoitettiin amatöörinä try-out-sopimus. Sen arvo oli nolla dollaria, ja kontrahdin pituudeksi oli määritelty yksi päivä.

– Sopimuksen nojalla pelaaja ei saa palkkaa, minkäänlaista bonusta tai mitään muuta kompensaatiota, sopimuspaperissa lukee.

Lue myös:

    Uusimmat