NHL-seura palkkasi luokkatoveriaan vuosia piinanneen kiusaajan – tätä erityistä ratkaisua joukkueen pomo katuu: "Suurin virhe"

NHL:n ylin pomo Gary Bettman ja NHLPA:n pomo Bill Daly kommentoivat muun muassa Venäjään liittyviä kysymyksiä 16:07
NHL:n ylin pomo Gary Bettman kommentoi Suomessa myös Mitchell Millerin kohusopimusta

Viime viikolla solmittu kohusopimus on laittanut Boston Bruinsissa koko organisaation valtavaan myllerrykseen. Koulukiusaamiseen ja suoranaiseen opiskelutoverinsa piinaamiseen syyllistyneen Mitchell Millerin palkkaaminen osoittautui valtavaksi virheeksi. Jälkipyykkiä pestään Bostonissa hyvän aikaa.

Millerin sopimus purettiin sunnuntaina. Koulukiusaamistaustastaan tunnetun kohulupauksen palkkaaminen aiheutti valtavan vastareaktion Bruins-pukukopista alkaen.

Organisaation presidentti Cam Neely myöntää The Athleticin artikkelissa, että kiusatun Isaiah Meyer-Crothersin perheeseen ei oltu yhteydessä sopimukseen liittyen.

– Yhteydenoton laiminlyönti oli organisaatiomme suurin virhe, Neely tiivistää. 

Tiistaina Neely ja kiusatun pojan äiti, Joni Meyer-Crothers lopulta keskustelivat tapauksesta puhelimitse.

– Hän pyysi vuolaasti anteeksi, että aiheutti Isaiahille lisää tarpeetonta tuskaa. Hän tarjoutui auttamaan meitä löytämään apua paranemisprosessin aloittamiseksi, äiti kommentoi puhelua. 

Kurinpitotoimia seuran sisällä?

Neelyltä on aiheellisesti kysytty, johtaako epäonnistunut tapaus organisaation sisäisiin kurinpitotoimiin. Neelyn mukaan asiaa käsitellään tällä viikolla tästäkin näkökulmasta. 

Joukkueen GM Don Sweeney perusteli aiemmin omalta osaltaan, miksi perheeseen ei oltu yhteydessä kyseenalaisen sopimuksen tiimoilta.

– Mielestämme tämä on mahdollisuus nuorelle miehelle luoda ura huolimatta virheellisestä ja kypsymättömästä toiminnasta kahdeksannella luokalla. En siis koe, että tässä vaiheessa olisi ollut tarpeen kuulla tarinan molempia puolia, Sweeney sanaili.

Kiusattu Meyer-Crothers lausui kokemuksistaan maanantaina. Hänen kertomansa mukaan tapauksessa ei todellakaan ole kyse "kypsymättömästä toiminnasta kahdeksannella luokalla", vaan vuosia jatkuneesta henkisestä ja fyysisestä väkivallasta. 

Nähtäväksi jää, tyytyykö seurapomo Neely GM:n selityksiin, vai onko luvassa sanktioita. 

– Jääkiekon näkökulmasta scouttimme pitivät häntä taitavana pelaajana. Luonteen puolesta epäonnistuimme, Neely lisää. 

Julkisen paineen vaikutus

Kun sopimus muutama päivä sitten purettiin, vetosi Boston Bruins "uuteen informaatioon" tapaukseen liittyen. Neelyltä tivattiin, mitä tämä uusi informaatio on. Hän kuitenkin tyytyi toistamaan, että organisaatio teki virheen, kun ei ollut yhteydessä kiusatun pojan perheeseen. 

NHL-komissaari Gary Bettman paljasti Suomessa vieraillessaan, että Boston Bruins ei konsultoinut NHL:ää liigatasolla Millerin sopimuksen tiimoilta. Neelyn mukaan NHL:n apulaiskomissaarille Bill Dalylle ilmoitettiin viime keskiviikkona, että Bruins palkkaa Millerin.

NHL ja Bruins todennäköisesti aliarvioivat vastareaktion voimakkuuden. Hockey Diversity Alliance, jonka kautta Isaiah Meyer-Crothers antoi oman lausuntonsa kiusaamiskokemuksesta, kommentoi sopimuksen purkua kriittiseen sävyyn.

– Bruins teki oikein mitätöimällä sopimuksen. Se tosin tehtiin vasta murskaavan julkisen paineen ja jopa organisaation omien pelaajien vastustuksen jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat