NHL-puolustaja Sebastian Aho kärähti ratista – ruotsalaiselle lätkäistiin tuhansien eurojen sakot

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaava ruotsalaispuolustaja Sebastian Aho on kärähtänyt ratista. Aho pysäytettiin elokuun 13. päivä Ruotsin Sundsvallissa. Hän puhalsi 0,32 promillen lukeman, mikä ylittää sallitun rajan. Aho menetti ajokorttinsa ja hänelle lätkäistiin 40 000 kruunun sakot.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä ruotsalaislehti Norran. Sen mukaan Aho ja hänen vaimonsa olivat vierailleet edellisenä iltana ystäviensä luona. Aho pysäytettiin seuraavana aamuna noin kello 10.30 paikallista aikaa.

Ruotsissa rattijuopumuksen raja on 0,2 promillea. Aho menetti ajokorttinsa ja sai 40 000 kruunun eli 3782,2 euron sakot.

– Hän ei tiennyt yhtään, että hän olisi vielä humalassa, sillä hän tunsi olonsa täysin 100-prosenttiseksi. Valitettavasti hän teki virheen ja on siitä erittäin pahoillaan, Ahon agentti Claude Lemieux kirjoitti viestitse The Post -lehdelle.

Ahon NHL-joukkue New York Islanders on tietoinen tapauksesta.

– Sebastian on pahoitellut virhettään ja organisaationa pidämme huolen siitä, ettei tämä toistu, Islandersin GM Lou Lamoriello totesi.

Aho, 26, on edustanut edellisen viiden kauden ajan Islandersin organisaatiota. Hän solmi aiemmin kesällä kaksivuotisen jatkon seuran kanssa.

Aho taistelee Islandersin takalinjoilla viimeisistä pelipaikoista muun muassa suomalaispuolustajan Robin Salon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja