Sebastian Ahon tilanteessa aidosti draamaa? NHL-asiantuntija nosti esille hankalan 11 miljoonan dollarin pykälän

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaishyökkääjän Sebastian Ahon kohdalla nähtiin poikkeuksellinen liike, kun Montreal Canadiens teki hänelle sopimustarjouksen eli niin sanotun offer sheetin. Aho on rajoitettu vapaa agentti ja hänen oikeudet omistavan Carolina Hurricanesin pitää nyt päättää, että haluaako se vastata tarjoukseen.

Canadiens tarjosi Aholle viiden vuoden mittaista sopimusta, jossa hänen keskivuosipalkkansa olisi 8,454 miljoonaa dollaria eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Hänen oikeudet omistava Carolina Hurricanes voi joko vastata tarjouksen, minkä myötä sopimus astuu voimaan. Toinen vaihtoehto on se, että Hurricanes päästää Ahon Canadiensiin, jolloin se saa korvaukseksi yhden ykkös-, yhden kakkos- ja yhden kolmoskierroksen varausoikeuden.

Kuviossa on kuitenkin yksi hankala, suoraan viheliäs pykälä, jonka otti esille TSN:n ja The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun.

LeBrunin mukaan Ahon sopimuksessa on heti ensimmäisenä vuonna peräti 11,3 miljoonan dollarin (9,96 miljoonan euron) allekirjoitusbonus. Mikäli Hurricanes vastaa tarjoukseen ja pitää Ahon hallussaan, pitää sen maksaa viiden päivän sisällä kyseinen hurja summa.

– Heidän on pakko tehdä puheluita tällä viikolla ja varmistaa, että heillä on noin paljon käteistä pankissa, ex-NHL-vahti ja nykyään TV-töitä tekevä Martin Biron lisäsi perään.

Summa on iso varsinkin Hurricanesille, joka ei kuuluu niin sanottuihin NHL:n rikkaimpiin seuroihin.

Hurricanesin GM Don Waddell on kuitenkin vannonut koko ajan sen perään, että seura aikoo pitää Ahon riveissään.

Hurricanes ei ole kuitenkaan vielä vastannut sopimustarjoukseen. Vastaus on tehtävä tämän viikon aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat