NHL-pelaajan traaginen poismeno koskettaa kiekkomaailmaa – joukkuetoverit surun murtamina: "Colby onnistui siinä aina"

Jääkiekkoileva maailma sai lauantaina suru-uutisen, kun Edmonton Oilersin 25-vuotias hyökkääjä Colby Cave menehtyi aivoverenvuodon seurauksena. Cave pelasi NHL-urallaan 67 ottelua, joissa syntyivät tehot 4+5.

Cave oli pelaaja, joka tiesi kokemuksesta, mitä tarkoittaa elää NHL:n ja AHL:n välissä.

– Laskujeni mukaan hänet lähetettiin takaisin (AHL:ään) viisi tai kuusi kertaa. Se ei ole salaisuus, joskus hänen tilanteessaan olevat pelaajat ajattelevat, etteivät he kuulu AHL:ään, Edmontonin farmiseuran Bakersfield Condorsin kapteeni Keegan Lowe sanoi Sportsnetin mukaan.

Lowella itsellään on vyöllään seitsemän kautta AHL:ssä. 

– Hän käveli huoneeseen kasvoillaan aina tuo korvasta korvaan ulottuva hymy. Hän oli vain iloinen ollessaan takaisin jätkien luona ja tehdäkseen voitavansa, jotta saisi pian taas uuden yrityksen NHL:ssä, Lowe kertoo.

Cave ei herännyt tiistaiaamuna vaimonsa Emilyn vanhempien kotona Ontariossa, johon vuosi sitten naimisiin mennyt pariskunta oli siirtynyt karanteeniin Kalifornian matkan jälkeen. Cave kiidätettiin sairaalaan, josta hänen lennätettiin Torontoon. Lääkärit poistivat aivoissa painetta aiheuttaneet kystan, mutta hapenpuutteen aiheuttama mahdollinen aivovaurio herätti pelkoa. Cave vaivutettiin koomaan, mutta mitään ei lopulta ollut tehtävissä.

LUE MYÖS: Jääkiekkoyhteisö reagoi sydäntä särkevästi NHL-hyökkääjä Colby Caven kuolemaan – "Yksi parhaista jätkistä, jonka voi koskaan tavata"

Battlefordin kylässä Saskatchewanissa varttunut Cave debytoi NHL:ssä Boston Bruinsin paidassa kolmen AHL-kauden jälkeen kaudella 2017-2018. Voittomaalikilpailun jälkeen 2-1-voittoon Winnipeg Jetsiä vastaan päättyneessä debyytissä Cave pelasi samassa ketjussa entisen joukkuetoverinsa Jake DeBruskin kanssa. Ottelun jälkeen Cave lähetettiin takaisin farmiin.

– On vaikeaa olla se pelaaja. Vietät paljon aikaa poissa vaimosi luota. Voit pelata todella hyvän pelin ja joutua takaisin AHL:ään, koska joku toinen pelaaja toipuu vammastaan. On haastavaa pitää hyvä asenne, mutta Colby onnistui siinä aina, entinen Oilers-joukkuetoveri Matt Benning sanoi. 

Cave teki uransa ensimmäisen NHL-maalin Montreal Canadiensia vastaan joulukuussa 2018.

– Näet tuon suuren ilon ja innostuksen, jonka jokainen tuntisi ensimmäisen NHL-maalin tehdessään. Mutta aina, kun kuka tahansa teki maalin, hänellä oli täsmälleen tuo sama ilme, täsmälleen sama innostus. Hän oli joukkuetoveri, joka oli aidosti iloinen kenen tahansa onnistumisesta, ei vain omastaan. Sitä ihmiset eivät huomaa juuri nyt, mutta se on jotain, mitä me näimme hänessä aina, Lowe sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat