NHL:n kunniagallerian suuret puolustajalegendat ylistävät kuorossa Miro Heiskasta – "Pidän siitä"

3:39
Dallas Stars eteni hiljattain Stanley Cup -finaaleihin.

NHL:n puolustajalegendat Nicklas Lidström, Brian Leetch ja Teppo Numminen kehuvat vuolaasti Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskasta.

Heiskanen on noussut pudotuspelien aikana koko Pohjois-Amerikan kiekkokansan tietoisuuteen räjähdysmäisesti. 21 pudotuspeliottelussa 22 tehopistettä takonut Heiskanen on vahva ehdokas jopa pudotuspelien parhaalle pelaajalle annettavan Conn Smythe Trophyn voittajaksi.

Heiskasen upeat peliesitykset eivät ole jääneet huomaamatta lajin suurilta puolustajalegendoiltakaan. Jääkiekon kunniagalleria Hockey Hall of Fameen valittu ruotsalaisikoni Nicklas Lidström vertaa suomalaista upean ja menestyksekkään uran pelanneeseen Paul Coffeyyn.

– Hänen nopeutensa muistuttaa minua Paul Coffeysta. Molemmat kaverit pystyvät ohittamaan vastustajia puhtaasti nopeudellaan. Coffey oli niin nopea, ettei kiekonkäsittelyä edes tarvittu. Kolme potkua, jos edes sitä, niin hän oli ohittanut puolustajan. Heiskanen luistelee yhtä vaivattomasti, Lidström kuvailee NHL:n verkkosivuilla.

Niin ikään kunniagalleriaan valittu puolustajalegenda Brian Leetch jatkaa Lidströmin linjalla.

– Sen perusteella, miten hän näkee koko jään, hän voi kontrolloida pelin vauhtia. Hän muistuttaa minua tavasta, jolla itsekin pelasin, Leetch sanoo.

Heiskanen on hurmannut kiekkokansan nopeutensa ja luistelunsa lisäksi myös rauhallisuudellaan. Suomalaistähti on jäällä viilipytty, joka tekee jatkuvasti hyviä ja oikeita ratkaisuja kovasta paineestakin huolimatta.

– Hän löytää tilan jäällä, eikä hänellä näytä olevan koskaan kiire, koska hän on niin nopea. Hän on niin hyvä luistelija ja lukee peliä hyvin. Hän ymmärtää, miten ja milloin käyttää nopeuttaan. Pidän siitä hänen pelissään, suomalainen kiekkolegenda Teppo Numminen kehuu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja