NHL aiheuttaa pian erikoisen tilanteen SM-liigassa – Juhamatti Aaltonen valmis auttamaan: "Mulle voi soittaa!"

2:31
Videolla Kärppien hyökkääjän Juhamatti Aaltosen kommentit tiistain JYP-ottelun jälkeen.

Jääkiekon SM-liigassa aletaan lähestyä niitä hetkiä, kun monien NHL-lainapelaajien Suomen vierailu päättyy. Uuden NHL-kauden pitäisi alkaa vuodenvaihteessa, minkä myötä lainapelaajat lähtevät piakkoin takaisin Pohjois-Amerikkaan. Juhamatti Aaltosen kohdalla tämä näkyi siinä, että hän teki sopimuksen Kärppien kanssa.

Aaltonen oli yksi niistä lukuisista pelaajista, jotka päätyivät oudon tilanteen keskelle. Aaltonen joutui odottelemaan sopivaa tilaisuutta, kun useat seurat hakivat edullisia NHL-laina-apuja Pohjois-Amerikan puolelta.

Kärpät päätti reagoida nopeasti NHL-tilanteeseen, sillä se hankki Aaltosen Pohjois-Amerikkaan lähtevän Jesse Puljujärven tilalle.

Puljujärvi matkaa Edmonton Oilersin organisaatioon heti kun uuden kauden harjoitusleirit ovat alkamaisillaan.

Aaltonen, 35, viiletti syksyllä useiden nimekkäiden arvokisakävijöiden ja jopa NHL:stä tuttujen kasvojen kanssa helsinkiläisessä jäähallissa. Mukana olivat muun muassa Julius Honka, Ville Lajunen, Pekka Jormakka, Jonas EnlundIlari Filppula ja Sami Lepistö.

Näistä osa on sittemmin saanut sopimuksen. Mutta edelleen, tarjolla on kovan luokan pelaajia.

– Vedimme hyviä, tiukkoja harjoituksia. Pienessä kaukalossa oli aina kova intensiteetti päällä. Tuota kautta harjoituskuntoni on kohdillaan, mutta pelikunto tulee vain pelaamalla, Aaltonen totesi C Morelle tiistaina, kun hän palasi kaukaloihin JYP-Kärpät-ottelussa.

Aaltonen on valmis auttamaan erikoisen tilanteen keskellä. NHL-lainojen lähtö voi hyvinkin johtaa siihen, että seurat etsivät, kauden puolessa välissä, koirien ja kissojen kanssa vapaita pelaajia.

– Jos joku haluaa kontaktia, niin mulle voi soittaa! Laitan ryhmään viestiä, jos paikkoja on auki. Siellä on kovia pelureita, Aaltonen naurahtaa, viitaten Helsingissä harjoitelleeseen ”työttömien pelaajien ryhmään”.

Tarumainen alku

Aaltonen pelasi edellisen SM-liigaottelunsa maaliskuussa, runkosarjan lopulla. Ennen tätä hän oli vaihtanut Pelicansin riveistä tuttuun osoitteeseen, Kärppiin.

Oulusta maailmalle ponnistanut Aaltonen on vieraillut muun muassa KHL:ssä, Sveitsissä ja Ruotsissa. Nyt hänen ja Kärppien tiet yhdistyivät jälleen.

Paluu Kärppä-paitaan oli tarumainen. Aaltonen paukutti tiistaina tehot 0+4, kun Kärpät kaatoi JYPin 6-3.

LUE LISÄÄ:

– Onhan se aina parempi, että saa alkuun onnistumisia kuin se, että vetäisi 10 ottelua ilman onnistumisia ja tarpoisi tappioiden keskellä. Tämä on parempi vaihtoehto.

– Lähdetään pikkuhiljaa parantamaan, Aaltonen mietti.

Kokonaisuudessaan poikkeava syksy on ollut opettavaista aikaa pitkän linjan tähtihyökkääjälle.

– Tässä alkaa arvostamaan vielä enemmän sitä, että saa olla tämmöisessä joukkueessa mukana. Varsinkin kun joutui olemaan aika kauan poissa.

– Yritän opetella kaikenlaista vielä näin vanhallakin iällä, Aaltonen velmuilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja