Kärpät kiinnitti maailmanmestarin – Juhamatti Aaltonen palaa Ouluun

Kärpät on solminut pelaajasopimuksen Juhamatti Aaltosen kanssa. Aaltosen ja Kärppien sopimus on voimassa kuluvan kauden loppuun saakka.

Aaltonen kiekkoili Kärpissä viimeksi viime keväänä siirryttyään Ouluun kesken kauden Pelicansista. 12 ottelua Kärppä-paidassa tuottivat pisteet 2+7. Alkukauden 48 ottelussa Pelicans-paidassa Aaltonen ehti takoa pisteet 17+20.

Alkukauden Kärppien kasvatti on ollut ilman seuraa.

– Kyllä tässä hyvässä kunnossa ollaan, eli siitä ei ainakaan jää homma kiinni. Pelikunto tulee tietenkin vain pelaamalla. Tosi hyvillä fiiliksillä olen tulossa Ouluun. Viime keväänä hommat jäivät vähän kesken, niin tullaan nyt viimeistelemään ne, Aaltonen sanoi Kärppien tiedotteessa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että Aaltonen tulee joukkueeseen paikkaamaan NHL-sopimuksen tehneen Jesse Puljujärven, kun tämä lähtee NHL-harjoitusleirille.

– Siinä vaiheessa, kun Jesse Puljujärvi teki NHL-sopimuksen, oli selvää, että hankimme siihen kärkeen vielä hyökkääjän. Nyt kun Jessen lähtö joukkueesta lähestyy, niin Juhamatti Aaltonen tuttuna pelaajana oli kärkinimenä, kun käytiin vaihtoehtoja läpi.

Aaltonen on ehtinyt pitkällä urallaan pelata SM-liigan lisäksi, SHL:ssä, KHL:ssä ja Sveitsin NLA:ssa.

Palkintokaapista löytyy muun muassa kolme Suomen mestaruutta Kärppien paidassa sekä maailmanmestaruus Leijonissa keväällä 2011.

Lue myös:

    Uusimmat