Mainos

Neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelmasta alkoivat

Neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelman lopettamisesta ovat alkaneet Kiinassa. Ydinasetta mahdollisesti kehittävä Pohjois-Korea vaatii takeita siitä, että Yhdysvallat ei hyökkää maahan.

Ilmapiiriä kuvataan hermostuneeksi. Pohjoiskorealaiset ja amerikkalaiset puhuvat kiinalaisisäntien johdolla, muut odottavat oven takana.

Neuvotteluille on varattu kolme päivää. Venäjän varaulkoministeri pitää kuitenkin mahdollisena, että umpikujaan ajaudutaan jo huomenna. Eteläkorealaiset, joihin pohjoisen sotilaallinen uhka suoraan kohdistuu, ovat hillitympiä, mutta läpimurtoon hekään eivät vielä usko.

Presidentti Bush on luokitellut Pohjois-Korean pahuuden akselivaltioksi Irakin ja Iranin kanssa. Pohjois-Korea vaatiikin nyt takeita siitä, ettei Yhdysvallat hyökkää seuraavaksi sinne.

Amerikkalaisneuvottelijoilla on omat tiukat vaatimuksensa. Pohjois-Korean ydinohjelma on keskeytettävä. Pjongjang kertoi viikonloppuna käsittelevänsä uudelleen 8 000 polttoainesauvaa. Jos näin tapahtuu, Pohjois-Korealla voi amerikkalaisten asiantuntijoiden mukaan olla myös ydiaseita jo muutaman kuukauden kuluttua.

Amerikkalaisia huolettavat myös Pohjois-Korean pitkän kantaman ohjukset. Pienen kehittelyn myötä ne yltäisivät Kaliforniaan asti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.