Nettikysymys: Lääkärin ammattitaito epäilyttää – lue tarinoita

Olet lääkärin vastaanotolla. Ammattitaito ei vakuuta. Onkohan tämä valelääkäri? MTV3:n nettikysymykseen vastanneista lähes 3000 vastaajasta yli puolet on joskus epäillyt lääkärinsä ammattitaitoa.

Epäilijöiden joukossa on myös niitä, jotka päivittäin työskentelevät lääkärien kanssa.

– Työskentelen apteekissa ja näen päivittäin lääkäreiden tekemiä virheitä ja tyytymättömiä potilaita, jotka epätoivoisesti yrittävät saada apua itselleen.

Moni vastaaja on ollut tyytymätön saamaansa apuun – hyvin usein tarinoissa kerrotaan lääkärin kysyneen potilaalta: "Mikähän sinulla sitten on".

– Minkä hyvänsä työn tekijöissä on eteviä ja vähemmän eteviä. Ei siinä sen ihmeempää. Joidenkin otteet eivät herätä luottamusta osaamisesta.

– Olen ollut sellaisen lääkärin vastaanotolla, joka ei puhunut, ei pukahtanut, ynähteli vain. Myöhemmin toinen lääkäri kielsi syömästä ynähtelijän määräämiä lääkkeitä.

– Espoolaisen terveysaseman lääkäri, jonka luona kävin kahdesti: Neuvoi ensimmäisellä kerralla poistamaan melko ison luomen partakoneen terällä aivan omin avuin, en suostunut. Toisella kerralla hain sairauslomaa perheessä tapahtuneen kuolintapauksen vuoksi - lääkäri ei tiennyt, millä DG:llä "saikun" kirjoittaa. Ehdotin stressireaktiota ja heureka: Sellainenhan löytyi lääkärien tietokannasta netistä. Olisin siis ollut yhtä hyvä hänen ammatissaan itsekin?

Se vajaa puolikas vastaajista, joka ei ole ikinä epäillyt lääkäriään, kertoo muun muassa seuraavasti:

– Olen saanut yleensä hyvää palvelua. Huonoa palvelua on ollut se, että lääkärillä on ollut liian vähän aikaa. Mutta se on eri asia kuin suoranaisen ammattitaidon puute.

– Käyn vain ennestään tuttujen lääkärien luona, jos vain mitenkään mahdollista.

– Lääkärit ovat ammatinharjoittajia siinä missä muutkin ryhmät. Mätämunia löytyy kaikista ryhmistä. Oma arvioni on, että lääkärikunnasta keskimääräisesti vähemmän.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat