Mainos

Nettihuijaaminen kovaa bisnestä Yhdysvalloissa

Internetissä huijatut menettivät viime vuonna ennätyssuuren summan rahaa Yhdysvalloissa. Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan huijattujen määrä väheni viime vuonna edellisvuodesta, mutta huijauksissa menetetty rahasumma kasvoi korkeammaksi kuin koskaan aikaisemmin.

Viime vuonna FBI sai runsaat 200 000 ilmoitusta verkkohuijauksista, kun vielä kaksi vuotta aiemmin narutettuja oli noin 30 000 enemmän. Huijatuilta hävisi yhteensä 152 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin summa oli lähes viidenneksen pienempi.

Käytetyin huijauskeino olivat mainossähköpostit, joiden avulla huijattiin noin 75:tä prosenttia rikoksen kohteeksi joutuneista. Valtaosa menetyksistä oli sadan ja tuhannen dollarin välillä. Vain vajaat puoli prosenttia oli menettänyt enemmän kuin 100 000 dollaria.

Suurin osa huijausten uhreista oli miehiä. He myös menettivät enemmän rahaa huijauksissa kuin naiset.

Sijoitusklubin nettihuijaus puhuttaa Suomessa

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan ennennäkemättömän laajaa sijoitushuijausvyyhtiä. Noin 10 000 ihmisen arvioidaan sijoittaneen varojaan netissä toimineeseen WinCapita-sijoitusklubiin (entinen WinClub) yli 50 miljoonan arvosta.

Rikosilmoituksia maaliskuun alussa kadonneesta klubista on tehty ainakin 60.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma sai haltuunsa videomateriaalia, jossa klubin avainhenkilö esittelee toimintaa mahdollisille uusille sijoittajille. Myös KRP on vahvistanut saaneensa saman materiaalin haltuunsa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.