Nerokas keksintö: Opiskelija kehitti lautasliinan, joka tunnistaa juomaan laitetun huumaavan aineen

6:14

Amerikkalainen opiskelija on keksinyt lautasliinan, jonka avulla voi tunnistaa tyrmäystipat juomasta.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia vaikutuksia alkoholilla on nuorten aivoihin!

Hauska ilta ulkona kavereiden kanssa voi muuttua suoranaiseksi painajaiseksi, jos jätät juomasi hetkeksi vartioimatta ja joku pääsee livauttamaan sinne huumavia aineita.

Ainoa tapa pitää itsensä turvassa tältä uhkakuvalta on pitää juoma koko ajan kädessä ja katseen alla. Eräs amerikkalainen opiskelija on keksinyt kuitenkin myös toisen tavan, jolla juoman turvallisuuden voi varmistaa!

George Washingtonin yliopistossa opiskeleva Danya Sherman joutui tuttunsa huumaamaksi ja hyväksikäyttämäksi opiskellessaan Espanjassa vuonna 2016. Kokemuksen myötä hän haluaa nyt varmistaa, ettei muille käy samalla tavalla ja keksi KnoNap-nimisen keksinnön, joka voi tunnistaa tietyt huumeet juomasta.

KnoNap näyttää aivan tavalliselta lautasliinalta, mutta kun siihen kaataa hiukan juomaa, se paljastaa juoman turvallisuuden. Lautasliina vaihtaa väriä, jos juoma on huumattu.

"Valtava ongelma"

Tällä hetkellä tuote on vielä kehityksessä, mutta sen odotetaan tulevan markkinoille tämän vuoden syksyllä.

– Tämä on valtava ongelma college-kampuksilla, ja siihen on puututtu todella vähäisesti, Sherman sanoo ja kertoo, että keksinnön tarkoituksena on myös herättää keskustelua aiheesta.

Upea keksintö ei ole kuitenkaan ensimmäinen, jonka avulla voi tunnistaa huumausaineet juomasta. Aiemmin on kehitetty muun muassa kynsilakka ja juomalasin alunen, jotka kykenevät samaan erilaisia teknologioita käyttäen.

Sherman kuitenkin uskoo, että hänen keksintönsä voisi olla paljon käytännöllisempi kuin aiemmat innovaatiot. Yhdysvalloissa opiskelijan keksintö on jo noteerattu, ja hän on saanut kymmeniä tuhansia dollareita rahoitusta keksinnön kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Lähteet: Simplemost, Glamour

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja