Mainos

Neljälle tuomio Linnanmäen joukkotappelusta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut neljä henkilöä pahoinpitelyistä kesäkuussa Linnanmäen huvipuistossa sattuneesta joukkotappelusta. Yksi syytetyistä tuomittiin 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen, muiden maksettavaksi oikeus määräsi 50-70 päiväsakkoa.

Syyttäjä vaati kaikkiaan viidelle nuorehkolle naiselle ja miehelle rangaistusta pahoinpitelyistä. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteet viidennen tekijän osalta nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä.

Tuomituista kolme on saman kurditaustaisen perheen sisaruksia ja yksi somalialaistaustainen.

Syyttäjän mukaan ryhmät olivat vastakkain tappelussa, johon liittyi lyömistä, potkimista ja hiuksista repimistä.

Vankeusrangaistukseen tuomitulla väkivaltarikostaustaa

Ehdolliseen vankeusrangaistukseen kolmesta pahoinpitelystä tuomitun kurdiperheen veli oli oikeuden mukaan kohdistanut väkivaltaa häntä huomattavasti pienikokoisempiin naisiin. Potkut olivat osuneet naisia rintaan, vatsaan ja päähän. Yksi naisista, jota mies oli potkaissut vatsaan, oli raskaana.

Mies harrastaa SM-tasolla thainyrkkeilyä.

Vankeusrangaistukseen tuomittu henkilö on aiemmin tuomittu kahdesti ehdolliseen vankeusrangaistukseen niin ikään väkivaltaisista teoista vuosina 2003 ja 2004. Lisäksi hänet on tuomittu vuonna 2006 ehdottomaan vankeusrangaistukseen ryöstöstä.

Tappelu alkoi etuilusta

Oikeudessa joukkotappelun kerrottiin alkaneen Kieputtimen jonossa.

Kurdien mukaan somalialaisille oli huomautettu jonossa etuilusta. Jonot olivat pitkät, koska Linnanmäellä oli tuolloin tarjouspäivä. Suukopua oli kurdien mukaan tullut myös kurdinaisen huivittomuudesta, jota somalit moittivat.

Nujakan kerrottiin aiheuttaneen osapuolille muun muassa ruhjeita ja raapimisjälkiä.

Linnanmäki jouduttiin sulkemaan nujakan vuoksi etuajassa. Poliisi arvioi aikanaan, että tappelussa oli jollain tavoin mukana jopa 150 nuorta. Myös oikeudessa kävi ilmi, etteivät kaikki väitetyt osallistujat olleet syytettynä oikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.