NBA-supertähdeltä tyly ilmoitus – ei halua pelata seurassaan enää koskaan, jättisopimuksesta jäljellä vielä neljä vuotta

NBA-tähti Ben Simmons on pelannut viimeisen ottelunsa Philadephia 76ersin riveissä. Seuran kanssa täysin välinsä katkaissut takamies ei aio palata enää joukkueensa vahvuuteen.

Philadelphia 76ersin australialainen tähtipelaajan Ben Simmonsin on tiedetty jo jonkin aikaa haikailevan muualle nykyisestä seurastaan. Nyt Simmons on kuitenkin osoittamassa, ettei mediatiedot ole pelkkää puhetta.

NBA:n puheenaiheesta hyvin perillä oleva ESPN:n sisäpiiritoimittaja Adrian Wojnarowski kirjoittaa, ettei Simmons aio saapua joukkueensa riveihin alkavan kauden harjoitusleirille.

– Hän ei aio pelata ainuttakaan ottelua enää koskaan seuransa riveissä, Wojnarowski uutisoi sisäpiirilähteisiinsä viitaten.

25-vuotias Simmons aikoo pakottaa siirron pois Philadelphiasta ja on ilmoittanut seurajohdolle, ettei aio laittaa NBA-peliasua päälleen ennen kuin hänet on kaupattu toiseen seuraan.

Simmonsilla on NBA:n sääntöjen mukainen maksimisopimus, joka takaa hänelle 147 miljoonaa dollaria seuraavasta neljästä kaudesta. Hänen ensi kauden palkkansa on 33 miljoonaa dollaria.

Räjähtävänä puolustajana ja loistavana pallonkäsittelijänä tunnetun Simmonsin palvelukset eivät ole kuitenkaan toistaiseksi kiinnostaneet muita seuroja niin paljon, että Sixers olisi löytänyt itselleen sopivia kauppakumppaneita.

Sixersin seurajohdon kerrotaan olleen pettyneitä Simmonsista saatuihin tarjouksiin.

Jos Sixers ei saa Simmonsia kaupaksi, eikä pelaaja saavu joukkueen vahvuuteen, seura voi hyllyttää hänet sopimusrikkomuksen perusteella. Jokainen ottelu, jonka Simmons olisi sivussa, maksaa hänelle 227 613 dollaria.

Todennäköisempää lienee kuitenkin se, että Simmonsille löytyy uusi osoite vielä ennen NBA-kauden alkua.

Aiemmin mediassa nousi esille huhuja, joiden mukaan Lauri Markkasen uusi seura Cleveland Cavaliers olisi kiinnostunut Simmonsin hankkimisesta. Samoissa huhuissa pyöri myös Markkasen nimi, sillä suomalainen nähtiin mahdollisena kauppatavarana.

Markkanen siirtyi Cavsin riveihin aiemmin syyskuussa entisestä seurastaan Chicago Bullsista. Suomalaislaituri teki uuden seuransa kanssa nelivuotisen ja 67 miljoonan dollarin sopimuksen.

Sittemmin huhut Clevelandista ja Simmonsista ovat hiljentyneet NBA-mediakentässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja