Näytä ikäistäsi nuoremmalta hetkessä – lue helpot vinkit!

Näillä kauneuskonsteilla saat nuorekkaamman ilmeen tuhlaamatta hurjia määriä rahaa tai aikaa.


Loihdi kampauksestasi kuohkeampi


Tuuhean tukan saat levittämällä muotoiluvaahtoa aavistuksen pyyhekuiviin hiuksiin niiden koko pituudelta. Käännä pää alaspäin ja kuivaa hiustenkuivaajalla. Viimeistele kampaus harjaamalla hiuksesi pyöröharjalla, jolla saat kohotettua hiusten tyveä. Vedä harjalla hiusosioita ylöspäin ja föönaa suortuvia samalla.


Myös kerrostettu leikkaus tuo tukkaan tuuheutta. Sivujakaus, huoleton nuttura tai sivuotsatukka ovat helppoja ja nuorekkaita kampauksia varttuneemmalle kaunottarelle. Rento sivuotsatukka esimerkiksi peittää näppärästi otsarypyt ja kiinnittää huomion silmiin.


Hehkuva iho meikkimuutoksella


Vaihda paksu, matta ja puuterimainen meikkipohja läpikuultavaan. Terveen hehkun saat suosimalla kevyitä, nestemäisiä meikkituotteita. Myös puuterimaisen poskipunan voi korvata voidemaisella. Rypyt häivyttyvät kun pohjustat meikin huolellisesti pohjustusvoiteella. Ilme ehostuu myös sipaisemalla poskipäille valoa heijastavaa korostustuotetta.


Täyteläisemmät huulet


Iän myötä huulet menettävät täyteläisyyttään ja suun ympärille voi ilmestyä myös pieniä ryppyjä. Älä siis korosta huuliasi tummilla ja kirkkailla huulipunilla, vaan suosi sävyjä, jotka ovat lähempänä huulten luonnollista punaa. Muista käyttää samanväristä rajauskynää!


Valkoisemmat hampaat


Hohtavia hampaita voit tavoitella tällä kotikikalla: tee oma valkaiseva hammastahna vedestä ja ruokasoodasta, ja käytä sitä muutaman kerran kuussa poistamaan pinttymiä. Sooda saa hampaat näyttämään valkoisemmilta mutta se ei hankaa kiillettä.


Muista myös, että kylmät sävyt huulipunissa saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta, kun taas lämpöiset kellertävät ja kultaan vivahtavat sävyt korostavat hampaiden keltaisuutta.


Satsaa kosteutukseen


Iho kuivuu ikääntyessä, joten muista huolehtia hipiäsi kosteutuksesta! Myös monien ryppyvoiteiden salaisuus on kosteuttavissa ainesosissa. Suosi voiteita, jotka sisältävät glyseriiniä, hyaluronihappoa ja esimerkiksi vaseliinia. Myös kookos- ja oliiviöljyn tapaiset luonnontuotteet kosteuttavat tehokkaasti.


Eroon tummista silmänalusista


Pohjusta silmänaluset huolellisesti ja käytä peitevoidetta häivyttämään väsymyksen merkkejä.  Peittämisen sijaan voit myös piristää väsyneitä silmiä pikaisella kotihoidolla. Liota teepusseja kuumassa vedessä minuutin ajan ja jäähdytä ne sitten nopeasti kylmässä vedessä. Mene makuulle ja aseta teepussit silmillesi noin vartin ajaksi.


Silmät säihkymään


Kauniisti kaartuvat ripset avaavat katseesi. Luonnolliset säihkysilmät saat ripsentaivuttimella. Parhaan ja kestävimmän tuloksen saadaksesi käytä lämmitettyä taivutinta kuiviin, puhtaisiin ripsiin. Taivutin lämpiää näppärästi vaikkapa hiustenkuivaajalla. Taivuta ripsiä niiden koko pituudelta luonnollisen ilmeen saamiseksi. Viimeistele räpsyttimet ripsivärillä.


Istuvat alusvaatteet


Hilautuuko rintaliiviesi takaosa ylöspäin? Liivisi ovat vääränkokoiset, ja todennäköisesti ne eivät kannattele poveasi siellä missä pitäisi. Tukevat ja oikeankokoiset rintaliivit tuovat ryhtiä ja voivat auttaa karistamaan vuosia. Myös huonosti istuvat alushousut voivat kuultaa vaatteiden läpi ja korostaa muhkuroita. Satsaa siis oikean kokoisiin ja imarteleviin alusvaatteisiin.


Hymyile!


Hurmaava hymy ja positiivinen asenne kaunistavat ketä tahansa. Jos ilmeryppyjä on joka tapauksessa jo ilmestynyt, anna palaa ja hymyile vain entistä huolettomammin! Hymyilevillä kasvoilla juonteet eivät itse asiassa erotu niin selkeästi kuin totiselta naamalta.

Lähteet Goodhousekeeping.com, Prevention.com, Womansday.com

Lue myös:

    Uusimmat