Mainos

Nato pimensi hetkeksi Serbian tv:n

Jugoslavian viranomaiset kertovat ainakin yhdeksän ihmisen kuolleen, kun Nato iski Serbian valtion television RTS:n rakennukseen Belgradissa viime yönä, kertoi amerikkalainen CNN-televisio-asema.

Silminnäkijöiden mukaan kaikki tv-kanavat pimenivät ja rakennuksen ympäristö peittyi paksuun savuun. Joidenkin tuntien kuluttua tv-lähetys kuitenkin jatkui. Lähetyksessä näytettiin kuvaa palavasta tv-asemasta. RTS:n edustaja kertoi lähetyksessä 18 ihmisen joutuneen sairaalaan. Nato iski myös muihin tv-asemiin Belgradissa ja muualla maassa.

CNN:n paikalla ollut toimittaja kertoi nähneensä, kun rakennuksesta kannettiin kaksi kuollutta. Serbian television mukaan lähistöllä sijaitseva lasten teatteri kärsi vahinkoja.

Nato pommitti myös Belgradin teollisuusalueita ja Bajnican sotilastukikohtaa, kertoivat kaupungin asukkaat. Räjähdyksiä kuultiin myös pääkaupungin köyhemmiksi luonnehdituilta alueilta Obrenovac Makisista ja Zeleznikistä.

Ilmaiskujen kohteena oli myös Belgradin esikaupunki Krnjaca, missä sijaitsee mm. Serbian vanhimman sanomalehden, hallitusta lähellä olevan Politikan painotalo. Naton koneet hyökkäsivät myös Jugoslavian pohjoisosassa sijaitsevan Novi Sadin ympäristöön, kertoi Jugoslavian uutistoimisto Tanjug. Nato tuhosi viime yönä myös sillan ja viestikeskuksia Keski-Serbiassa.
(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.