Näpäytetty Manchester United -tähti hyppäsikin sankariksi – Peléä kunnioitettiin Valioliigassa

Jalkapallon Englannin Valioliigan vuoden viimeinen ottelupäivä alkoi hienoisella kohulla, kun Manchester Unitedin valmentaja Erik ten Hag jätti hyvävireisen hyökkääjän Marcus Rashfordin vaihtopenkille vierasottelussa Wolverhamptonia vastaan. Penkityksen syyksi valmentaja kertoi "sisäiset kurinpidolliset" syyt. Näpäytys saattoi lopulta toimia mitä erinomaisimmin, sillä toiselle puoliajalle vaihdosta kentälle tullut Rashford viimeisteli ManUlle arvokkaan vierasvoiton ottelun ainoalla osumalla.

Rashford oli ennen Wolves-kohtaamista viimeistellyt 26 ottelussaan 13 maalia tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien, ja kahdessa edellisessä pelissä hän osui kummassakin. MM-lopputurnauksessa Rashford maalasi Englannille kolme osumaa.

Valmentaja ten Hagia lienee turhauttanut ManUn vaisuus avauspuoliajalla, ja Rashfordin tilalle avaukseen tullut Alejandro Garnacho vaihdettiin Rashfordiin. Tämä käytti paikkansa ottelun 76. minuutilla iskemällä nätisti rangaistusalueelta jättäen Wolves-puolustuksen ja maalivahti Jose San aseettomiksi.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Rashford viimeisteli toisenkin, mutta VAR-tarkistus vei maalin käsivirheen myötä. Sinnikkäästi tasoitusta hakenut Wolves oli loppuhetkillä lähellä, mutta David de Gea Unitedin maalilla pysäytti hienosti Raul Jimenezin yrityksen ja ManU venytti voittoputkensa viiteen. Voitoista kaksi on liigacupista. Wolves puolestaan jatkaa putoamisviivan alapuolella.

Ottelun jälkeen Rashford kertoi BBC:n mukaan BT Sportille penkityksensä johtuneen siitä, että häneltä oli jäänyt joukkuepalaveri väliin. Rashford oli nukkunut pommiin.

– Rashford oli kentällä virkeä ja teki maalin, hyvä reaktio (penkitykseen). Kaikkien on noudatettava sääntöjä, ja kun (rankaisuun) reagoi noin, se on juuri oikea tapa, valmentaja ten Hag totesi BT Sportille.

Peléä kunnioitettiin

Ottelua ennen muistettiin torstaina kuollutta jalkapallokuningasta Peléä. Wolverhamptonin Molineux-stadionin yleisö antoi suosionosoitusta seisaaltaan, ja ManUn brasilialainen laitamies Antony nosti paitaansa paljastaen aluspaidassaan olleen viestin maanmiehensä Pelén kunniaksi.

Valioliigassa pelataan tänään vielä Suomen aikaa kello 17 alkaen ottelut Bournemouth–Crystal Palace, Fulham–Southampton, Manchester City–Everton, Newcastle–Leeds ja kello 19.30 alkaen Brighton–Arsenal.

Lue myös:

    Uusimmat