Nämä ovat maailman ylellisimmät jahdit

Yksityisjahteihin upotetaan jopa satoja miljoonia euroja. Marineinsight-nettisivustolla kerrotaan, millaisia ovat maailman arvokkaimmat jahdit ja ketkä ovat niiden onnelliset omistajat.

1. Eclipse

Vielä tällä hetkellä maailman kalleimman jahdin omistaa venäläinen miljardööri ja oligarkki Roman Abramovich. Vuonna 2009 vesille lasketun Eclipsen valmistuskuluihin upposi lähes 800 miljoonaa euroa. Miehistön jäseniä on 70. Jopa 160 metriä pitkä alus on varustettu ajanmukaisella kommunikaatio- ja turvalaitteistolla.

2. Dubai

Toiseksi hintavin alus on Dubain hallitsevan sheikin omistuksessa. 270 miljoonaa euroa maksanut jahti on lähes 160 metriä pitkä ja maustettu korkean teknologian vempaimilla sekä korkealuokkaisilla palveluilla. Dubaiksi nimettyä alusta kutsutaan myös nimillä Platinum ja Panhandle.

3. Lady Moura

Tyyris on myös Lähi-idän prinssin, Nasser al-Rashidin omistama yksityisjahti. Yli 150 miljoonaa euroa maksaneen aluksen rakensi saksalainen Blohm & Voss -telakkayhtiö. Laiva pääsi vesille jo vuonna 1990.

4. Rising Sun

Tämän, 150 miljoona euroa maksavan kaunottaren, onnelliset omistajat ovat Oracle-ohjelmiston luojat Larry Ellison ja Davis Geffen. Kunnia jahdin suunnittelu- ja rakennustyöstä kuuluu laivanrakennuksen monialayritys Lurssenille.

5. Octopus

Toinen Microsoftin perustaja Paul Allen seilailee maailman viidenneksi kalliimmassa jahdissa. Sen rakennuskulut ovat 150 miljoonan euron luokkaa.Octopusin on rakentanut Lurssen maailman kuuluisimman arkkitehdin, Jonathan Quinn Barnettin piirustusten mukaisesti.

6. Pelorus

Sata miljoonaa euroa maksanut ja sata metriä pitkä Pelorus on tämäkin Lurssenin taidonnäyte. Arkkitehtinä toimi tunnettu Tim Haywood. Vuonna 2003 valmistunut jahti on edelleen yksi maailman ruhtinaallisimmista modernin ajan aluksista.

7. Ecstasea

Myös tämä, vajaat sata miljoonaa euroa maksanut, jahti on ollut venäläisen Abramovichin omistuksessa. Nykyisestä omistajasta ei tiedetä muuta kuin, että hän on amerikkalainen. Huomiota herättävän menopelin suunnitteli Terence Disdale sekä arkkitehtiyritys De Voogt.

8. Alysia

Kreikkalainen pohatan, Andreas Liverasin luxus-jahti on maksanut lähes 90 miljoonaa euroa. Ensimmäinen huvimatka sillä tehtiin vuonna 2006.

9. Annaliesse

Noin 80 miljoonaa euroa maksanut Annaliesse on tunnettu mukavuuksistaan, kuten omasta elokuvateatteristaan.

10. Tatoosh

Tatoosh on toinen Paul Allenin omistama jahti. Pituutta 77 miljoonaa dollaria maksaneella aluksella on 90 metriä. Laiva on lastattu korkeatasoisilla viihdykkeillä.

Lähde: Marineinsight.com

Kuvat: Colourbox.com, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat