Nämä kaikki takavuosien UMK-tähdet nähdään esiintymässä lauantain finaalissa

Töllötuomarit ja uutisankkuri Jesse Kamras arvioivat UMK-biisit – tämä artisti lähtee edustamaan Suomea 26:47
Töllötuomarit ja uutisankkuri Jesse Kamras arvioivat UMK-biisit – tämä artisti lähtee edustamaan Suomea

Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa nähdään finalistien esitysten lisäksi useiden takavuosien UMK-tähtien paluu areenan lavalle. 

Tulevana lauantaina 10. helmikuuta järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailussa  nähdään ensi kertaa kaikkien finalistien esitykset heidän kamppaillessaan Suomen euroviisuedustajan paikasta. Lisäksi finaalissa tulevat Ylen tiedotteen mukaan esiintymään Käärijän  sekä Erika Vikmanin  lisäksi vuonna 2023 UMK:ssa kilpailleet Kuumaa sekä Benjamin Peltonen. UMK:n finaali järjestetään Tampereen Nokia Arenalla. 

Kuumaa ja Benjamin Peltonen vastaavat yhdessä illan avauksesta, kun taas Käärijän ja Erika Vikmanin yhteisesitys nähdään finaalin puoliajalla. 

On todella siistiä palata takaisin UMK-lavalle, sinne, mistä kaikki tämä hullunmylly alkoi, Käärijä kertoo Ylen tiedotteessa.

Kun kaksi hyvin omanlaista persoonaa lyödään samalle lavalle, niin unohtumaton show on taattu.

Myös Vikman kertoo tiedotteessa sen olevan "suuri kunnia", että hän saa palata UMK-lavalle. Vikman kisasi UMK:ssa vuonna 2021 kappaleellaan Cicciolina.

Käärijän kanssa esitettävässä yhteisnumerossa kulminoituu meitä yhdistävä hulluus ja rakkaus viihteeseen. Lupaan, että esityksemme tulee olemaan ikoninen!

UMK:n finaalissa euroviisuedustajan paikasta kisaavat Jesse Markin, Sini Sabotage, Windows95man, Cyan Kicks, Sara Siipola, Sexmane  sekä Mikael Gabriel  ft. nublu

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että UMK:n finaalia pystyy tänä vuonna seuraamaan kymmenellä eri kielellä: lähetystä voi seurata suomen-, ruotsin-, englannin-, venäjän-, pohjoissaamen-, inarinsaamen-, ukrainan- ja viittomakielisellä selostuksella. 

Suomenkielisenä kommentaattorina toimii totutusti Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina Johan Lindroos ja Eva Frantz. Englanninkielisestä selostuksesta vastaa UMK:n verkko- ja sometoimittaja Jaakko Oleander-Turja, pohjoissaameksi Linda Tammela ja inarinsaameksi Heli Huovinen. Ukrainankielisenä selostajana toimii Galyna Sergeyeva

Viittomakielen kokonaisuutta on tänä vuonna kehitetty. Selostajina nähdään kaikki biisit viittomakielelle kääntänyt Miguel Peltomaa, suomenkielisen viittomakielen Silva Belighti ja suomenruotsalaisen viittomakielen Robin Hänninen. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze.

Ylen lähetysten lisäksi UMK näytetään nyt ensimmäistä kertaa Viron TV3:lla sekä jälleen espanjalaisella TenTV- ja hollantilaisella OUTtv-kanavilla. Krista Siegfriedsin selostamaa OUTtv-lähetystä voi seurata Hollannin lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa ja Israelissa. 

Lue myös:

    Uusimmat