Nämä asiat voivat paljastaa, että kumppanisi on etääntymässä sinusta – "Yleensä ensimmäinen merkki siitä, että jotain on tekeillä"

Parisuhdeasiantuntija luettelee asiat, jotka voivat viitata siihen, että kumppanisi on menettämässä kiinnostustaan parisuhdettanne kohtaan.

Toisinaan mieli voi tehdä tepposet: kumppanin outo käytös voi aiheuttaa paniikkia rakkauden katoamisesta, vaikka tosiasiassa kumppanin etäinen käytös johtuisikin vaikkapa työhuolista. 

Jos parisuhde on kuitenkin todellisissa ongelmissa, on parempi tietää se ennemmin eikä myöhemmin. Niin on todennäköisempää, että ongelmia voi vielä yrittää korjata. 

Seksi- ja parisuhdeasioiden asiantuntijana tunnettu Tracey Cox luetteli Daily Mailin artikkelissaan asioita, joiden pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan sen suhteen, että kumppani saattaa olla kyllästynyt parisuhteeseenne.

Cox kuitenkin painottaa, että se, mikä on toiselle parille hälytysmerkki, ei ole sitä välttämättä toiselle. Kannattaakin muistaa oman parisuhteensa lähtökohdat ennen kuin alkaa maalailemaan piruja seinille.

Lisäksi asiantuntija muistuttaa, että rakkauden ja intohimoisen alkuhuuman ero on hyvä pitää mielessä: parisuhteen edetessä on vain normaalia, että intohimon tunteet hieman laantuvat, eikä se ole oire mistään vakavammasta ongelmasta. Esimerkiksi lääkäri ja rakkauskirjailija  Emilia Vuorisalmi on todennut alkuhuuman kestävän maksimissaan 1,5 vuotta.

Nämä asiat voivat kuitenkin viitata siihen, että kumppanillasi on toinen jalka ulkona ovesta.

1. Kiintymys on kadonnut

Parisuhteen alkuvaiheen kiintymystasoa harva pariskunta pystyy säilyttämään. Eivätkä kaikki parit edes ole alussakaan erityisen helliä toisilleen tai osoita kiintymystään suurin elein.

– Joten jos kumppanisi ei koskaan ole ollut hellä, ei ole syytä huoleen, Cox muistuttaa.

Jos kumppanisi on kuitenkin ennen hukuttanut sinut halauksiin, suudelmiin ja kohteliaisuuksiin, ja tämä tapa on loppunut, voi se olla vihje siitä, ettei kaikki ole kunnossa.

– Tämä on yleensä ensimmäinen merkki siitä, että jotain on tekeillä, asiantuntija varoittaa.

2. "Ne pienet asiat" loppuvat

Eräs Coxin artikkelia varten haastattelema nainen paljastaa, että yksi ensimmäisiä merkkejä parisuhteen ongelmista oli se, että aviomies lakkasi tuomasta vaimolleen teetä sänkyyn. Parilla oli ollut tapana juoda teetä viikonloppuisin sängyssä päivän uutisia puhelimistaan lueskellen.

Sitten aviomies aloitti juoksuharrastuksen, josta tuli tärkeämpää kuin pariskunnan yhteinen aika. Vaikka seikka oli pieni, vaimon mielestä se teki hallaa parisuhteelle.

– Se oli hänen ensimmäinen askeleensa pois minusta, vaimo kuvaili Coxille.

Cox toteaakin, että useimmilla pariskunnilla on rituaalinsa, ja ne ovat suhteelle tärkeitä.

– Ne muistuttavat teitä siitä, että olette te kaksi maailmaa vastaan.

Lue myös, mitkä ovat kymmenen merkkiä onnellisesta suhteesta – toteutuvatko nämä asiat teidän parisuhteessaanne?

3. Kumppanisi kavahtaa, jos yrität osoittaa kiintymystä

On jo tarpeeksi paha, jos kumppanisi pysyy täydellisen paikallaan, kun yrität suukottaa tai halata – kuin hän sietäisi kosketustasi sen sijaan, että nauttisi siitä.

Vielä pahempaa on kuitenkin se, jos kumppani koskettaessasi kavahtaa kauemmaksi. Silloin on jo vakavan keskustelun paikka, Cox toteaa.

Tätä varoitusmerkkiä ei kannata sivuuttaa. Asiantuntijan mukaan se on joko avunpyyntö tai merkki siitä, että eropaperit häämöttävät jo edessä.

4. Hän välttelee ajan viettämistä kanssasi

Moni joutuu väkisinkin viettämään aikaa kotonaan vallitsevan koronapandemian vuoksi. Olemme aiemmin kertoneet vinkkejä siihen, kuinka selvitä koronaeristyksestä eroamatta. Vaikka olisittekin jatkuvasti toistenne seurassa, Cox muistuttaa, että siinä on kuitenkin eronsa, onko kumppanisi vain fyysisesti kanssasi vai onko hän aktiivisesti läsnä kanssasi.

Keksiikö kumppanisi minkä tahansa syyn poistua kotoa tai olla tekemättä asioita kanssasi?

On hyvin mahdollista, että hän haluaa vain uusia virikkeitä vietettyään jo kuukausia kotona, mutta Cox varoittaa, että tämä voi tarkoittaa myös, että hän on menettämässä kiinnostustaan parisuhdettanne kohtaan.

5. Et pääse enää tapaamaan perhettä tai ystäviä

Jos sinua ei kutsuta enää mukaan perhetapaamisiin tai kumppanisi ei halua enää tavata perhettäsi tai ystäviäsi, voi olla, että hän luo jo etäisyyttä välillenne.

6. Jokin hänen rutiineissaan tai käytöksessään muuttuu

Tämä voi olla varoitusmerkki salasuhteesta. Jos esimerkiksi kumppanisi ei ole ennen välittänyt lainkaan ulkonäöstään, mutta on yhtäkkiä alkanut tarkkailla syömisiään tai ostaa uusia vaatteita, kannattaa asiaan paneutua tarkemmin.

Mikä tahansa outo muutos kumppanin käytöksessä voi Coxin mukaan olla merkki siitä, että jotain on tekeillä.

Maalaisjärkeä on kuitenkin hyvä soveltaa: jos kumppanisi joutuu yhtäkkiä tekemään viikonloppuisin töitä edistääkseen mahdollisuuksiaan ylennykseen, on se aivan eri asia kuin viipyä töissä iltamyöhään ilman mitään ilmeistä syytä.

7. Keskustelut pysyvät keveinä

Jos kumppanisi rakastaa sinua, hän haluaa tietää, mitä sinulle kuuluu, ja on yleisesti ottaen kiinnostunut asioistasi. 

Jos kumppani kuitenkin pysyttelee keskusteluissa vain arkisissa asioissa, voi olla, että hän on etääntymässä.

– Kun puhut jostain tärkeästä, antaako hän täyden huomionsa? Tuntuuko sinusta, että sinua kuunnellaan? Yleinen kiinnostuksen puute elämääsi kohtaan tarkoittaa kiinnostuksen puutetta parisuhdetta kohtaan, Cox varoittaa.

8. Hän ei halua puhua tulevaisuudesta

Jos kumppani ei enää rakasta sinua, eikä tiedä, miten edetä parisuhteenne kanssa, on vain järkeenkäypää, ettei hän tunne oloaan mukavaksi tulevaisuudesta puhuttaessa. 

9. Hän uskoutuu jollekin muulle

Toki kumppani saa puhua asioistasi lisäksesi muillekin, siitä ei ole kyse. Mutta jos kuulet muualta, mitä kumppanisi ajattelee tai tuntee, voi olla syytä huoleen.

Esimerkiksi eräs Coxille avautunut nainen kertoo kuulleensa poikaystävänsä veljeltä, että kumppani vihaa työtään. Tyttöystävälleen mies oli kertonut töissä olevan ihan mukavaa.

– Tiesin, ettei se ollut hyvä juttu – ja olin oikeassa, sittemmin eronnut nainen kertoi.

10. Hän ei enää ilmoittele itsestään

Useimmat pariskunnat ilmoittelevat itsestään tai kyselevät kuulumisia eri paikoissa ollessaan. Viestittelyn tiheys riippuu kuitenkin täysin pariskunnasta tai esimerkiksi siitä, kuinka helposti viestittely omista työtehtävistä riippuen onnistuu. 

Jos ette ole koskaan olleet pariskunta, joka toimii näin, ei tämä kohta koske teitä. Mutta jos tapananne on ollut viestitellä toisillenne erossa ollessanne, ja kumppanisi ei enää toimi näin, on se varoitusmerkki tunteiden haalenemisesta.

11. Hän välttelee vastaamasta, kun kysyt, onko jokin vialla

Jos välität jostakusta, ja hän kertoo sinulla uskovansa, että jokin on vialla, lopetat kaiken, mitä olet tekemässä ja hoidat asian, Cox sanoo.

Jos kumppanisi kuitenkin viittaa kintaalle, kun kerrot huolestasi, eikä halua keskustella aiheesta, on se Coxin mukaan kuin henkinen isku vasten kasvoja. Asiantuntijan mukaan kumppanin tulisi tällaisessa tilanteessa tehdä kaikkensa vakuuttaaksen sinut siitä, ettei mikään ole vialla. Jos hän ei tee niin, hänen tunteensa saattavat olla hiipumassa.

12. Kumppanisi ei näe lainkaan vaivaa

Eräs Coxille avautunut mies kertoo, kuinka hänen entisellä kumppanillaan oli tapana rakastaa pariskunnan yhteisten viikonloppusuunnitelmien tekemistä. Jossain vaiheessa mies kuitenkin havaitsi, että nainen ei ollut enää täysillä mukana.

– Hänen ei tarvinnut kertoa minulle, ettei hän enää rakastanut minua, ja että oli tavannut uuden mies, 40-vuotias mies kertoo.

Cox muistuttaa, että parisuhteen molemmilla osapuolilla tulee olla tunne siitä, että molemmat näkevät yhtä paljon vaivaa sen eteen, että parisuhde pysyy onnellisena.

– Ei ole hyvä merkki, jos tuntuu siltä, että kaikki vaivannäkö on yksipuolista ja olet valittanut tästä ennenkin, Cox toteaa.

13. Kinastelette jatkuvasti

Yhtäkkinen jatkuva kinastelu ja vian löytäminen toisesta voi johtua siitä, ettei kumppanisi enää rakasta sinua.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat