Näkökulma: Snookerissa on uusi valtias – "seuraava Ronnie O'Sullivan" on nyt esikuvaansakin pelätympi vastustaja

3:03
Judd Trump voitti snookerin maailmanmestaruuden viime toukokuussa.

Judd Trump on aloittanut uuden aikakauden huippusnookerissa, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Trumpista, 29, on riittänyt puhetta snookerpiireissä jo englantilaisen juniorivuosista lähtien. Huippulahjakas pelaaja siirtyi ammattilaiseksi hyvin nuorena jo vuonna 2005, mutta ensimmäistä rankingvoittoa saatiin odottaa vuoteen 2011 saakka. 

Tämä oli odottamattoman pitkä jakso, sillä Trumpista oli leivottu jo nuoresta pojasta lähtien seuraavaa Ronnie O'Sullivania, joka on lajin kirkkain tähti ja viisinkertainen maailmanmestari. 

Trump pysyi kuitenkin pitkään "aisoissa". Hän eteni urallaan 1-2 rankingvoiton vuositahdilla, ja arvostetuimmissa turnauksissa – UK Championship, Masters ja MM-kisat – hän oli ottanut vain yhden tittelin ennen viime sesonkia. Tämä aiheutti piruilua sulamisesta kirkkaimmissa valoissa.  

Yksi syy odotettua vaisumpaan menestykseen oli nyt jo 40 ikävuoden ylittäneen supersukupolven – O'Sullivan, John Higgins, Mark Williams – sekä Mark Selbyn ja kumppaneiden hämmästyttävä taso.

Viime kaudella asetelma kuitenkin muuttui. Trump nousi kaikkien yllä mainittujen tähtien edelle, ja vieläpä melko selvällä marginaalilla. 

– Tykkään edelleen juhlia silloin tällöin, mutta tällä kaudella olen lähtenyt selvästi vähemmän ulos ja tuplannut tunnit harjoituspöydällä. Olen ollut järkevämpi ja panostanut kaikkeni lajiin. Se on tuonut tuloksia, Trump kommentoi maailmanmestarina viime keväänä.

Paljon on muuttunut, sillä vielä vuosikymmenen alkupuolella Trump kutsui itseään "kansainväliseksi playboyksi". Näyttävä elämäntyyli on muutenkin viehättänyt nykyään Lontoossa harjoittelevaa Trumpia.  

Huiman potentiaalin korkkaamisessa on auttanut myös vuonna 2017 tehty silmäleikkaus ja oman veljen ottaminen mukaan kiertueelle. 

Viime kaudella Trumpin palkintokaappiin tuli MM-kullan lisäksi Masters-titteli sekä kaksi muuta rankingvoittoa. Tämä kausi käynnistyi ylivoimaisella voitolla International Championship -turnauksessa viime viikolla. Ja Trump mätti kisassa peräti 12 sadan pisteen sarjaa.

Judd Trump on löytänyt ihanteellisen tasapainon siviilielämän ja snookerammattilaisuuden suhteen. Juttu jatkuu kuvan alla. 

O'Sullivan, joka oli nuoren Trumpin esikuva, käy usein omaa peliään median välityksellä. Kun hän sanoi MM-kisojen jälkeen, että Trump on vienyt snookerin uudelle tasolle, sitä olisi voinut helposti pitää henkisenä sodankäyntinä. 

Tällä kertaa O'Sullivanin sanoissa ei ollut mitään harmaata. Se oli mustaa valkoisella. 

Judd Trump on snookerin uusi valtias. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja