Näkökulma: Meillä on nyt vaikeata – otetaan ilo irti MM-kisojen ihanista ruotsalaisista!

Daniel Ståhl sai vyölleen vihdoin MM-kullan – lähetti terveiset Suomeen:"Mummi juhlii Turussa" 1:57
Daniel Ståhl lähettää terveiset Turun mummille.

MM-kisat ovat olleet suomalaisittain tervanjuontia, kun puolestaan ruotsalaiset ovat luoneet upeita yleisurheiluhetkiä Dohassa. Katkeruuden sijaan siitä kannattaa ottaa kaikki irti, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Kisojen suomalaisodotukset – ja tarkoitan tässä realistisia odotuksia – eivät olleet kovinkaan korkealla ennen Dohaa: muutama pistesija rutiinisuorituksilla ja ehkä mitalikutittelua keihäsmiesten superonnistumisella.

Tulokset ovat kuitenkin olleet jopa ennakoitua heikompia, kun esimerkiksi Topi Raitanen ja Simo Lipsanen ovat olleet vaisuja. Kurssia voivat vielä korjata esimerkiksi aiturinaiset, seitsenottelija Maria Huntington ja jo edellä mainitut keihäsmiehet.

Samalla kun Suomen joukkue on tuskaillut pään avaamisen kanssa, Ruotsin supertähdet Daniel Ståhl ja Armand Duplantis ovat tarjoilleet pohjoismaista balsamia.

Ståhl on hyvää vauhtia matkalla historian suosituimmaksi ruotsalaisurheilijaksi Suomessa. Sinivalkoiset sukujuuret ovat yksi juttu, mutta jo itsessään nallekarhumaisen körilään sympaattisuus valloittaa kyynisimmänkin Suomi-fanin. Tästä kaverista on pakko tykätä!

Yhdysvalloissa kasvatuksensa saanut Duplantis on etäisempi hahmo, mutta 19-vuotiaan seivästaiturin periksiantamattomuus – mistä saatiin näyte MM-finaalissa – saa suomalaisenkin yleisurheilufanin tuulettamaan.

Ruotsissa eletään nyt poikkeuksellisen herkullisia aikoja, sillä ennen Dohaa ainoastaan kaksi ruotsalaismiestä, korkeushyppääjä Patrik Sjöberg ja kolmiloikkaaja Christian Olsson, oli juhlinut MM-kultaa. Nyt listaan on lisätty Ståhl. Duplantis pääsi tiistaina yhden ylityksen päähän tästä kerhosta.

Vertailun vuoksi: Suomella vastaavalla listalla on viisi nimeä. Seppo Räty, Kimmo Kinnunen, Valentin Kononen, Aki Parviainen ja Tero Pitkämäki.

Kun puhuin aiemmin pohjoismaisesta balsamista, norjalaisviikinki Karsten Warholmin urotöille ei näy loppua. Ensi kaudella työlistalla on olympiakulta ja uusi ME-aika. Ingebrigtsenin ihmeveljekset ovat vielä oma lukunsa. 

Ja jos Suomen joukkue kaipaa ekstralatinkia loppukisoihin, suosittelen tarkastamaan ruotsalaisen seiväshyppääjän Angelica Bengtssonin sunnuntaiset vastoinkäymiset. Kisojen sisupuukko menee Angelicalle!  

Alla yhden suomalaistoivon, seitsenottelija Maria Huntingtonin ennakkokommentit keskiviikkona alkavasta kilpailusta. 

Latautunut Maria Huntington valmiina Dohaan – tavoitteena kärkikymmenikkö 3:18
Latautunut Maria Huntington valmiina Dohaan – tavoitteena kärkikymmenikkö.

Lue myös:

    Uusimmat