Topi Raitasen voimat loppuivat – suomalaistoivo jäi kauas MM-finaalipaikasta, kisan alussa ylimääräistä dramatiikkaa

Alkuerissä pudonnut Raitanen:"Ei tuommosella juoksulla pidäkään pärjätä" 3:55
Topi Raitanen hyytyi MM-estejuoksun alkuerässä: "Olin viimeisellä tonnilla aivan jalaton".

Topi Raitanen ei selvinnyt 3 000 metrin estejuoksun finaaliin yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa tiistaina.

Raitanen juoksi alkuerien kolmannessa ja viimeisessä ryhmässä. Hän oli eränsä kahdeksas ajalla 8.32,44.

Raitasen ennätys 8.21,47 on tältä kesältä. Finaalipaikkaan olisi riittänyt aika 8.22,51.

Kilpailu käynnistyi dramaattisesti, kun heti ensimmäisellä kierroksella kolme juoksijaa kaatui radan pintaan. Raitanen joutui harppomaan maihin menneiden kilpaveljien yli päästäkseen tilanteesta ehjin nahoin.

Suomalaisen voimat ehtyivät reilun kahden kilometrin kohdalla, ja hän putosi kauas kärjestä.

Raitasen karsiutuminen jatkaa kisojen synkkää suomalaissarjaa: tätä ennen kisoissa oli nähty seitsemän suomalaista karsiutumista jatkosta, eikä yksikään ole selvinnyt karsintojen kautta finaaliin.

Miesten estekisan finaali juostaan perjantaina.