Näkökulma: Huuhkajien EM-unelma lähenee - "Yksi palanen toisi lisäarvon"

Eilisen Liechtenstein- ottelun voi unohtaa nopeasti, mutta syyskuussa voi tapahtua jo isoja asioita, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Vierasvoitto todellisesta lilliputista olisi voinut tulla tyylikkäämmin, mutta kahden maalin voitto tyydyttää varmasti lopulta Huuhkajia. Katseet on syytä kääntää kesäloman jälkeen kohti syyskuun alkua, jolloin vastaan Tampereella asettuu Kreikka ja Italia. Tuolloin ovat kovat piipussa. Unelma elää.

Voitto Kreikasta veisi Markku Kanervan miehistön jo hyvin lähelle EM-unelmaa. Huuhkajat ovat hoitaneet neljä ensimmäistä EM-karsintaotteluaan mainiosti. Kun päävastustajat ovat tuskailleet vielä sopivasti pelinsä kanssa, niin nyt voi sanoa, että kaikkien aikojen sauma on nyt.

Mietin muutamia vuosia takaperin, että milloinkohan Suomen pelitapa loksahtaa vihdoinkin kohdilleen? Milloin ilmapiiri ryhmässä olisi erinomainen? Milloin voimme sanoa, että ryhmällä on selkeä pelitapa ja pelaajat pursuavat itseluottamusta? Nyt voimme sanoa, että se hetki on koittanut.

Olisi helppoa nostaa yksilöistä esiin vahvasti esimerkiksi Teemu Pukki, Glen Kamara ja Lukas Hradecky, mutta mielestäni juuri Kanerva ja kapteeni Tim Sparv ovat sellaiset nimet, jotka ovat rakentaneet briljantilla tavalla kokonaisuutena Huuhkajien uutta tulemista.

Vain yksi palanen toisi vielä pelillisesti selkeän lisäarvon Huuhkajien palapeliin. Mikäli Roman Eremenko kuntoutuu leikkauksestaan nopeasti, olisi hän Teemu Pukille täydellinen parivaljakko hyökkäyspäässä. Eremenkon paluu nostaisi entisestäänkin ryhmän osakkeita.

Mutta nyt on turha puhua sen enempää Eremenkosta. Koko joukkue ansaitsee valtaisan hehkutuksen peliesityksistään kuluvissa EM-karsinnoissa. Suomalainen jalkapallo elää nyt uutta, positiivista aikaa. Ja kiitos kuuluu lippulaivalle, joka näyttää esimerkkiä kaikille.  

Lue myös:

    Uusimmat