Naista pommitettiin lennolla härskeillä viesteillä: ”Olet tiukka pimu”

Miten loppuu häirintä elokuva- ja teatterialalla? 9:35
Muistatko vielä, millainen kohu viime vuonna syntyi häirinnästä elokuva- ja teatterialalla?

Lontoossa asuva Jessica Vain Meir julkaisi Twitterissä kuvia viesteistä, joita hänelle lähetettiin Virgin Atlantic -yhtiön lennolla.

Kun lontoolainen Jessica Van Meir oli Washington DC:stä Lontooseen suuntaavalla lennolla viime viikonloppuna, hän koki jotain epämiellyttävää: samalla lennolla ollut miesjoukko nimittäin alkoi pommittaa häntä seksuaalissävytteisillä vihjaavilla viesteillä. Tapauksesta uutisoi muun muassa CNN.

Vihjailevia viestejä chatin kautta

Viestit oli lähetetty viestittelypalvelun kautta, joka oli tarkoitettu siihen, että eri puolella konetta istuvat ystävät ja perheenjäsenet voisivat viestitellä keskenään. Matkustaja voi valita, millä paikalla istuvalle viestin lähettää.

Viestien lähettäjät eivät esiintyneet viesteissä omilla nimillään, mutta nimen vieressä näkyi, millä paikoilla lähettäjät istuivat. Eräs miehistä käytti nimimerkkiä ”dirty mike”.

Viesteissä oli kaikenlaisia vihjailuita. Eräässä viestissä häntä kehuttiin ”tiukaksi pimuksi”.

Yksi porukasta pyysi anteeksi

Jessica ei jäänyt toimettomaksi vaan pyysi paikalle matkustamohenkilökuntaan kuuluvan työntekijän. Hän pyysi, että miesten kanssa puhuttaisiin asiasta.

Kun työntekijät olivat puhuneet miesten kanssa, Jessica nousi istuimeltaan ja meni näyttämään kuvat viesteistä miehille. Tämän jälkeen yksi mies pyysi anteeksi kaveriensa käytöstä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– He olivat rugbymatkalla ja hän oli yksi porukan pomoista. Hän sanoi, että he olivat juoneet. Hän lupasi puhua heille, pyysi anteeksi ja toivoi, että asia voitaisiin jättää tähän, Jessica kertoi Huffington Post -sivustolle.

– Tarkoitukseni ei ollut hyökätä näiden tyyppien kimppuun, mutta halusin varmistaa, että tajusivat, miksi tuollainen käytös oli väärin.

Yhtiö pahoitteli tapahtunutta

Jessica jakoi kuvat viesteistä myöhemmin Twitterissä ja kertoi, mitä oli tapahtunut. Hän on järkyttynyt tapahtuneesta, mutta kiittelee lentohenkilökuntaa siitä, miten he hoitivat tilanteen.

– Nuo miehet saivat minut ajattelemaan, että en voisi matkustaa yksin ilman, että joutuisin hyväksikäytetyksi.

Myöhemmin Jessica twiittasi vielä kvuvan Virgin Atlanticin asiakaspalvelun lähettämästä viestiä, jossa hänet pyydettiin anteeksi tapahtunutta. Jessica kertoi arvostavansa heidän huolenpitoaan. 

Jessica huomautti myös, että hänen mielestään lentokonechatti ei ole huono keksintö. Sitä vain voi helposti käyttää väärin.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat