Näistä merkeistä tiedät, että kissasi rakastaa sinua

Miksi kissa kehrää? 1:50
Miksi kissa kehrää? Syitä on useita – katso vaikka!

Kissat osoittavat kiintymystä monin eri tavoin, kertoo muun muassa INSIDER

Kissojen sanotaan olevan kylmätunteisia otuksia, jotka eivät ole kiinnostuneita oikeastaan mistään. Ne ovat itsepäisiä karvapalloja, jotka suorastaan janoavat palvelua ja hemmottelua.

Vaikka toisin voisi luulla, kissat todella välittävät omistajastaan. Jos vähänkin epäilet kissasi kiintymystä, tarkkaile sen käytöstä jonkin aikaa.

Näistä merkeistä nimittäin tiedät, että karvapallosi rakastaa sinua!

1. Se puskee päätään sinua vasten

Ihminen saattaa osoittaa hellyydenkipeyttään tai hamuaa huomiota puskemalla päällään esimerkiksi kumppaniaan.

Kissoilla toiminnan taustalla on toinen ajatus: päällä puskeminen on osoitus rakkaudesta. Kissaeläimillä on pään alueella useita rauhasia. Kissaeläimet myös merkkaavat reviirinsä pään alueella olevien rauhasten erittämillä tuoksuilla. Kissa siis merkitsee omistajansa hankaamalla päätään tätä vasten.

– Puskeminen on kissojen tapa viestiä kiintymyksestään muille. Kun teet samoin kissallesi, se tunnistaa sinut ystäväkseen, lemmikkien käyttäytymiseen perehtynyt tutkija Gayle Hickman kertoo Petful-sivustolle.

2. Se heiluttelee häntää iloisesti

Kissan häntä kertoo paljolti, millaisella tuulella kisu on. Verkkaisesti häntäänsä heilutteleva ja omistajansa jaloissa pyörivä kissa on onnellinen. Se osoittaa hännällään luottavansa omistajaansa ja olevansa mielissään tämän läsnäolosta.

Jos kissa kietoo häntänsä esimerkiksi omistajansa käden ympärille, kissa haluaa osoittaa kiintymystä.

3. Se makoilee selällään

Jos kissa kellahtaa selälleen maahan ja näyttää pörröisen vatsakumpunsa omistajalle, se on merkki luottamuksesta.

Vatsan vilauttaminen kertoo siitä, että kissa kokee olonsa turvalliseksi ja mielekkääksi.

4. Se kehrää saadessaan hellyyttä

Kehrääminen on osoitus siitä, että kissa pitää läheisyydestäsi. Kissojen käytökseen perehtynyt Nicky Trevorrowin mukaan kissat jopa niin sanotusti pidättelevät tai varastoivat kehräystä siihen asti, että ne voivat kehrätä rakastamansa ihmisen seurassa.

5. Se "jokeltelee" sinulle

Moni kissanomistaja on varmasti pistänyt merkille, että sen lisäksi, että kissat kehräävät ja maukuvat, ne pitävät myös muita kovaäänisiä kissoille ominaisia ääniä.

Tällaisilla äänähdyksillä kissa viestii olevansa juttutuulella. Näissä tilanteissa lemmikki on mitä todennäköisemmin iloinen ja kokee olonsa oikein mielekkääksi.

6. Se tuo sinulle ”lahjoja”

Kissanomistajat saattavat välillä ihmetellä, miksi kissa kiikuttaa saalistamiaan hiirenraatoja oven kynnyksille tai jopa sisälle asuntoon.

Vaikka toiset kissat haluavatkin saada murua rinnan alle, toisille kissoilla on toinen taka-ajatus: kiintymyksen osoittaminen ”lahjan” muodossa. Lisäksi lemmikkikissoille tapa on osoitus siitä, että se luottaa omistajaansa.

– Kissat tuovat saaliinsa sinne, missä tuntevat olonsa turvallisiksi, Trevorrow selventää.

7. Se näykkii sinua

Vaikka ihon näykkiminen ei välttämättä ole omistajalle kaikkein miellyttävin kokemus, sekin on kissan tapa osoittaa rakkautta – sillä, ”rakkaudesta se hevonenkin potkii”.

Asiantuntijoiden mukaan kissat antavat viattoman pikkupuraisun niille, joista oikeasti välittävät.

Jos siis kissa pitää sinua purulelunaan, ei syytä huoleen: olet vain sen paras kaveri.

8. Se seuraa sinua taukoamatta

On niitä lemmikinomistajia, jotka tekevät aivan kaiken lemmikkieläimensä kanssa. Jos kissa osallistuu kaikkiin kotitöihin ja tarkkailee omistajaansa herkeämättä, se on kissan tapaa osoittaa, kuinka paljon se välittää omistajastaan.

Tai sitten sillä on vain nälkä.

9. Se nuolee hiuksiasi

Oli kyseessä sitten kissa tai vaikkapa hevonen, ne sukivat ja siistivät kanssasisariaan muun muassa hellyydenosoituksena.

Jos kissa lipoo omistajansa hiuksia tai korvaa, se on luottamuksen osoitus. Lemmikki osoittaa siistimisretriitillään, että omistaja on sille rakas ja läheinen.

10. Se möyhii tassuillaan

Kissanomistajille tämä on tuttu tunne: makoilet rennosti selälläsi sohvalla. Kissa hypähtää syliisi ja kaipaa huomiota. Silittelet kissaa, joka aloittaa tyytyväisen kehräämisen. Pian kissa alkaa tampata tai niin sanotusti leipoa tassuillaan vatsaasi vasten – mahdollisesti hellästi kynsiä käyttäen.

– Tämä käyttäytymismallilla kissa rentoutuu ja se merkki kiintymyksestä ja sitoutumisesta. Se on kissan tapa sanoa: Luotan sinuun”, tutkija Hickman kertoo.

Kissoilla on tuoksuja erittäviä rauhasia myös tassuissaan. Kuten päätä puskiessaan, myös tassuilla vaivatessaan kissa haluaa merkitä omistajansa.

11. Intensiivinen tuijotus

Jos kissa makoilee tai istuu tyytyväisenä ja katsoo omistajaansa silmät vilkkuen, kyse on rakkaudesta. Kun kissa sulkee hiljaa silmänsä – mutta samalla seuraten omistajansa tekemisiä – kissalla on kaikki hyvin ja se kokee olonsa mieleiseksi ja turvalliseksi.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat