Miksi kissat kietovat häntänsä tassujensa eteen? Tässä kolme eri syytä!

Miksi kissa kehrää? 1:50
Miksi kissa kehrää?

Kun kissa heiluttaa häntäänsä, se voi olla merkki siitä, että se on leikkisällä päällä. Mutta, mitä kissa viestii hännällä, joka on tiukasti sen kehoa vasten?

Kehrääminen voi olla merkki esimerkiksi siitä, että kissa on tyytyväinen. Onnellisen näköisenä kehräävän kissan saattaakin nähdä makoilemassa pienellä kerällä häntä tiukasti kehoaan vasten. Mistä tämä hännän asento mahtaa kertoa?

Kyse ei ole pelkästä vahingosta, vaan syitä voi olla useampi, kertoo kissoihin erikoistunut sivusto iHeartCats.

Kylmä sää

Mikäs sen mukavampaa koleana ja sateisena syysiltana kuin lämmitellä varpaita villasukissa pehmeän huovan alla? Kuten ihmiset, myös kissat haluavat lämmitellä varpaitaan – kissat tekevät sen vain kietomalla häntänsä tassujen ympärille.

Vaikka kissalla onkin turkki, se viihtyy parhaiten ympäristössä, jonka lämpötila on vähintään 10 astetta. Veterinary News -sivuston mukaan kissat painautuvat maahan kylmissään. Ne pyrkivät taittamaan korvanlehdet päätään vasten ja painavat nenänsä syvälle karvapeitteeseen pitääkseen itsensä lämpimänä.

Jos kissa taas istuu rinta rottingilla, sillä todennäköisesti ei ole kylmä. Tällaisessa tilanteessa hännän kietominen tassujen ympärille voi olla merkki jostain muusta.


Välttelevä käytös

Jos kylmä sää ei selitä kissan kerälle käpertymistä, kyseessä voi olla kissan halu saada yksityisyyttä ja olla yksin.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kissa välittäisi omistajastaan, vaan kissat ovat perusluonteeltaan hyvin itsenäisiä eläimiä. Ne rakastavat tarkkailla ympäristöään – ovathan ne vaistojensa varassa toimivia saalistajia.

Vaikka kissa ei olekaan kireällä tuulella tai sähise, anna kissasi rauhassa tähystellä ympärilleen – rapsutukset ja silittäminen kelpaavat varmasti myöhemminkin.

Suojautumiskeino

Kun kissa istuu selkä suorassa häntä kehoaan vasten, asento voi olla kissan vaistomainen tapa suojautua oletetulta uhalta, esimerkiksi koiralta.

Reaktiota voi verrata tilanteeseen, jossa ihminen nostaa kädet pystyyn sen merkiksi, ettei esimerkiksi halua kuulla jotain epämiellyttävää.

Kissa haluaa samalla tapaa osoittaa hännän asennollaan, ettei se aio käyttäytyä aggressiivisesti, mutta tilanne tuntuu hieman epämukavalta. Siksi se yrittääkin tehdä itsestään mahdollisimman huomaamattoman ja tiiviin paketin.

Kissanomistajan kannattaa kehittää pelisilmäänsä, sillä hännän asento ei yksin kerro kissan mielenmaisemasta kaikkea. Myös kissan katseella, korvien asennolla sekä muulla elehdinnällä on merkitystä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat