Naisleijonat haastaa MM-kotikisojen avausottelussa hallitsevan mestarin – "Voittamiseen tarvitaan päivä, jolloin kaikki onnistuu"

Naisten jääkiekon MM-kisat – kotikisoissa kovat tavoitteet 6:46
Videolla Naisleijonien hyökkääjä Venla Hovi ja valmentaja Juuso Toivola puivat naiskiekon kuumia puheenaiheita.

Suomen Naisleijonat aloittaa urakkansa MM-kotikisoissa tänään torstaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Kisojen avausottelu on Suomelle suurin mahdollinen haaste.

Hallitseva mestari Yhdysvallat on juhlinut neljää MM-kultaa peräkkäin. Lisäksi maa voitti olympiakultaa viime vuonna. 

–  Noiden (Yhdysvaltojen) voittamiseen tarvitaan päivä, jolloin kaikki onnistuu. Meillä on joukkueessa usko, että se onnistuu. Kisojen tavoitteemme on mitali, Suomen hyökkääjä Annina Rajahuhta ennakoi.

MM-finaaliin eteneminen on ollut Suomelle ylitsepääsemätön este vuodesta 1990 asti järjestetyissä naisten MM-kisoissa. Kanada ja Yhdysvallat ovat kahmineet kaikki kulta- ja hopeamitalit turnauksen historiassa.

–  Pohjoisamerikkalaisia vastaan pelin pitää olla todella yksinkertaista. Jalkojen pitää liikkua, täytyy pelata aggressiivisesti ja käyttää maalintekopaikat. Pelin luonne muuttuu hiukan, kun siirryimme Pohjois-Amerikan kapeista kaukaloista Euroopan kaukaloon, hyökkääjä Venla Hovi pohti.

Viime vuonna olympiapronssia napannut Suomi puolustaa kolmatta sijaansa kahden vuoden takaisista MM-kisoista. Kaikkiaan Suomi on voittanut MM-pronssia 12 kertaa.

Naisten MM-kisat järjestetään Suomessa neljännen kerran. Suomessa ratkottiin MM-mitalien kohtalo myös vuosina 1992, 1999 ja 2009.

Suomi pelaa tasokkaammassa lohkossa

Naisten MM-kisoissa on ensimmäistä kertaa mukana kymmenen maata. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Suomi pelaa turnauksen kovatasoisemmassa A-lohkossa, josta kaikki viisi joukkuetta jatkavat puolivälieriin. Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi lohkossa pelaavat Kanada, Venäjä ja Sveitsi.

Turnauksen B-lohkossa pelaavat Ruotsi, Japani, Saksa, Tshekki ja Ranska. B-lohkosta kolme parasta joukkuetta etenee puolivälieriin.

Lohkovaihe päättyy tiistaina 9.  huhtikuuta ja puolivälierät järjestetään 11. huhtikuuta. Välierät ja mitalipelit pelataan 13.–14.  huhtikuuta.

Suomen avausottelu Espoon Metro Areenalla alkaa kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat