Tuomo Ruutu suitsuttaa Leijonien henkeä ja muistelee vuoden 2011 MM-kultaa – "Jokaisessa joukkueessa on ollut turnaukseen lähtiessä olo, että voimme voittaa"

Vuonna 2011 Leijonissa MM-kultaa voittanut Tuomo Ruutu päätti jääkiekkouransa kevääseen 2017. Yli 700 NHL-ottelua tahkonut suomalainen uskoo maailmanmestaruuden tunnelmien nousevan uudestaan pintaan, sillä hän palaa Bratislavaan tänä vuonna C Moren asiantuntijana.

Bratislavan MM-kullasta ja samalla edellisestä aikuisten maailmanmestaruudesta on kulunut pian kahdeksan vuotta. Varakapteenin A-kirjainta rinnassaan kantanut Ruutu teki turnauksessa kuusi maalia.

Hän muistaa yhä pienimmätkin yksityiskohdat.

– Hajut, tunteet ja tuntemukset palaavat varmasti mieleen, kun menen sinne (Bratislavaan). Yksityiskohdat jäältä ovat jääneet mieleen: missä olemme juhlineet ja mitä teimme missäkin vaiheessa turnausta, ex-peluri kertoi MTV Urheilulle.

Ruutu voitti urallaan myös kaksi olympiapronssia, MM-hopean, kaksi MM-pronssia ja useita nuorten kisojen mitaleita. Vyöllä on myös World Cupin kakkossija.

36-vuotiaan laiturin mukaan joukkuehenki on ollut aina mitä parhain.

– Jokaisessa joukkueessa on ollut turnaukseen lähtiessä sellainen olo, että voimme voittaa. Kaikki välittävät toisistaan.

– Tässä yhteiskunnassa on jotain, että osaamme puhaltaa yhteen hiileen. Se ei ole vain jääkiekossa, vaan monessa muussakin asiassa. Se on aitoa välittämistä toisesta.

Vantaalaislähtöinen Ruutu pelasi urallaan 751 NHL-ottelua. Pelaajaura päättyi keväällä 2017 Sveitsin NLA:ssa.

Suomalainen on sittemmin ottanut uusia askelia muun muassa alle 20-vuotiaiden joukkueen apuvalmentajana. Tämän kevään MM-kisoissa hän toimii C Moren asiantuntijana.

Pelaajatausta ja mitalien taustalla olevat muistot eivät kuitenkaan katoa.

– Olen jääkiekkoilija nyt ja ikuisesti. Se ei ole lähtenyt mihinkään.

Lue myös:

    Uusimmat