Naiset kertovat, miltä peppuseksi oikeasti tuntuu: ”Kuin en olisi harrastanut seksiä koskaan aiemmin"

0:48
Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Anaaliseksistä puhutaan yhä enemmän, mutta onko sen kokeileminen yrittämisen arvoista? Naiset kertoivat Women’s Healthille kokemuksistaan.

Anaaliseksin kokeileminen voi tuntua samalla kutkuttavalta että pelottavalta. Voiko nainen saada peppuseksin avulla orgasmin? Sattuuko peniksen työntäminen anaaliin? Tuleeko kakkahätä? Lue tästä asiantuntijan vastaukset yleisimpiin kysymyksiin anaaliseksistä.

Asiantuntijoiden lisäksi anaaliseksiä kokeilleet naiset voivat auttaa hahmottamaan, kannattaako peppuseksiä kokeilla. Luotettava kumppani, runsas liukuvoiteen käyttö ja rentoutuminen ovat avainasemassa, kun hakee tyydytystä ”takaoven kautta”, naisten tarinat todistavat.

Hiljaa hyvä tulee

Marianne E. kokeili ensimmäisen kerran anaaliseksiä poikaystävänsä kanssa, kun pari oli seurustellut kolmisen vuotta. Kumpikaan osapuolista ei ollut kokeillut peppuseksiä aiemmin. Marianne keskusteli asiasta poikaystävänsä kanssa kuukausia ennen kuin he rohkenivat lopulta kokeilla anaalia muutaman drinkin jälkeen.

Pari otti avukseen runsaasti liukuvoidetta, ja mies alkoi työntymään Mariannen anaaliin hiljaa sentti sentiltä.

– Viidessä minuutissa hän oli melko syvällä sisälläni, enkä ollut tuntenut mitään vastaavaa aiemmin – täyttä oloa, joka sai minut tuntemaan kuin en olisi harrastanut seksiä koskaan ennen, Marianne E. kertoo Women’s Healthin mukaan.

Lopulta Marianne sai orgasmin – joskin hän otti avukseen myös sormensa. Myös mies nautti suuresti anaaliseksistä. Pari on kokeillut sitä myös myöhemmin, mutta tuo ensimmäinen kerta oli niin ihmeellinen, ettei mikään ole vetänyt sille vertoja.

Rentoutuminen ja tuttu kumppani tekevät kokemuksesta miellyttävän

Michelle R. kertoo hänkin harrastaneensa anaaliseksiä ensimmäisen kerran humalassa. Kokemus oli positiivinen, ja hän harrastaa anaaliseksiä myös nykyisessä parisuhteessaan.

Michelle muistuttaa, että rentoutuminen ja lämmittely ovat tärkeitä paitsi vaginaseksissä myös anaaliseksissä. Liukuvoidetta ei saa unohtaa.

Samaa mieltä on myös Sandra O. Hän harrasti seksiä ensimmäisen kerran ex-poikaystävänsä kanssa, mutta ilman liukuvoidetta.

– Se oli uskomattoman mukavaa hänen kanssaan, mutta liukuvoiteen käyttö olisi tehnyt kokemuksesta vielä miellyttävämmän meille molemmille, Sandra O. sanoo.

Hän suosittelee kokeilemaan anaaliseksiä ihmisen kanssa, jonka tuntee ja jonka seurassa tuntee olonsa mukavaksi.

Jännittäminen ja liukuvoiteen puuttuminen voivat johtaa kipuun

Kaikkien naisten kokemukset eivät ole yhtä positiviisia.

Anna B. kertoo pelänneensä, että anaaliseksi sattuu. Ensimmäisen kerran jälkeen hän totesi, että kivun sijaan anaaliseksi oli epämukavaa. Rentoutuminen on avainsana miellyttävään peppukokemukseen, sillä hermostuminen jännittää lihaksia.

– En rakasta sitä, mutta poikaystäväni pitää siitä kovasti, ja hän on minua kohtaan kunnioittava ja rakastava eikä painosta minua. Kokeilemme sitä ehkä kerran parissa kuukaudessa, Anna B. kertoo.

Anna B:n kanssa samoilla linjoilla on Jo R. Hän kertoo, ettei anaaliseksi ollut kamalin asia maan päällä, mutta ei myöskään mukavaa tai hauskaa.

– Se ei ole kivuliasta vaan enemmän lievästi epämukavaa eikä yhtään minun juttuni, Jo R. sanoo.

Clara A. kertoo kokeneensa kipua anaaliseksin aikana. Hän ei erityisemmin halunnut kokeilla "takaporttia", mutta antoi lopuksi periksi jankkaavalle miehelle. Mies ei käyttänyt liukuvoidetta.

– Ehkä teen sen vielä toiste oikean ihmisen kanssa, jos luotan häneen, Clara A. toteaa.

Oikean kumppanin kanssa kokemus on intensiivinen

Tess N. muistuttaa, ettei anaaliseksiä kannata kokeilla tuntemattoman miehen kanssa. Luottamus kumppaniin, kunnon lämmittely, kommunikaatio ja anuksen hellävarainen kohtelu auttavat tekemään kokemuksesta todella intensiivisen.

Margaret C. kertoo saavansa voimakkaita orgasmeja juuri anaaliseksin seurauksena – joskin orgasmit ovat klitoris- tai vaginaorgasmeja.

– Minun kohdallani kyseessä on varmaankin lisästimulaatio, läheisyys ja emotionaalinen intensiivisyys, joiden vuoksi anaali voi tehdä orgasmeista vahvempia, Margaret C. kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja