Naiset Dome Karukosken elokuvan käsikirjoittajina: Mitä tiellä tapahtuu, se tielle jää

AVAn sivuilla julkaistaan parhaita paloja tarinoista, joita naiset ovat kertoneet Dome Karukosken ohjaamaa Valtatie 13 -elokuvaa varten.

Valtatie 13 -elokuva on lyhytelokuva, joka kertoo suomalaisista naisista ja heidän matkastaan. Tuon matkan varrella on kerrottu jo tarinoita, joista ei suuria tunteita puutu.

Valtatie 13 -lyhytelokuvan käsikirjoitukseen voi osallistua kuka tahansa. Kertomukset voivat päästä mukaan elokuvaan.

"Toivoin törmääväni taas häneen – neljännen kerran"

"Piti olla kevät ja aamuauringon piti kurkistella puiden välistä, kun automme oli täyteen pakattu ja navigaattoriin tallennettu päämääräksi Oulunsalo. Aurinkoa ei kuitenkaan näkynyt, valoisuus oli lähinnä kaamosta, ja pakkanen nipisteli kipakasti poskipäissä. Turtana rojahdin auton takapenkille, sillä halusin enemmän kuin mitään muuta jäädä vaikka istumaan mökkimme portaille ja jatkaa Levin lomaa. Halusin rynnätä heti kymmeneltä rinteeseen kasvot hehkuen ja toivoen, että törmäisin taas häneen – neljännen kerran. Halusin tuntea sen hykerryksen, joka hyvää vauhtia hajotti kyynistä periaatettani siitä, ettei ensisilmäyksellä voi rakastua.

Asetuttuani penkille ja naulattuani katseeni ikkunasta ulos pimeyteen ihmettelin, miten ja millaisia tunteita suoraan sanottuna tuntematon tamperelainen mies voi nostattaa. Ensin vihasin häntä siksi, että hän oli hymyillyt minulle niin sulattavasti. Heti tämän jälkeen vihasin itseäni, koska alennuin edes ajattelemaan tuollaista. Näiden tunteiden jälkeen seilasin hetken ahdistuksen, melkein rakastumisen ja kaipuun välillä. Lopulta päädyin pettymyksen ja ihastumisen välimaastoon, enkä voinut kuin pyyhkiä muka huomaamattomasti isoja kyyneliä poskiltani, kun Chisu lauloi radiossa: "mitä tiellä tapahtuu, se tielle jää".

Emilia

Kuvat: Shutterstock

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja