Naiselta poistettiin 60-kiloinen ja 90-senttinen munasarjakasvain: "Näin pelon hänen silmissään"

0:45

Munasarjakasvaimet ovat tavallisesti suuria, mutta eivät näin suuria.

Yhdysvaltalaiselta 38-vuotiaalta naiselta on poistettu jättimäinen, liki 60-kiloinen munasarjakasvain. Kasvaimella oli pituutta yli 90 senttimetriä.

Viisi tuntia kestäneestä leikkauksesta kertovat muun muassa yhdysvaltalaismediat CNN sekä ABC News

"Näin pelon hänen silmissään"

Nimettömänä pysyvä potilas on kertonut, että kasvain alkoi suurentua marraskuussa 2017 kovaa vauhtia. Kasvuvauhti oli noin 4,5 kiloa viikossa.

– Kun nainen ensi kerran käveli tutkimushuoneeseen, näin pelon hänen silmissään. Hän oli menettänyt toivonsa, sillä useat aiemmat lääkärit eivät olleet pystyneet häntä auttamaan, kertoo leikkausta johtanut Vaagn Andikyan CNN:n mukaan.

Järkälemäiset mittasuhteet saanut kasvain leikattiin helmikuussa 2018. Leikkaukseen osallistui yhteensä 25 henkilöä.

Andikyanin sanoo, että munasarjan kasvaimet ovat tavallisesti suuria. Tässä tapauksessa kasvain oli kuitenkin poikkeuksellisen valtava.

– Saattaa olla, että poistettu kasvain on maailmanlaajuisesti kymmenen tai kahdenkymmenen suurimman joukossa.

Kasvain uhkasi naisen henkeä


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Leikattu kasvain ei ollut syöpäkasvain, mutta se uhkasi joka tapauksessa potilaan henkeä. 

– Näin suuri kasvain vatsassa aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Nainen ei voinut syödä eikä kävellä. Lisäksi kasvain aiheutti suurta riskiä verisuonielimistön toiminnalle, kertoo tapaukseen osaltaan osallistunut lääkäri Linus Chuang CNN:n mukaan.

Vaikka suuri kasvain on nyt poistettu, joutuu nainen vielä uusiin leikkauksiin. Plastiikkakirurgin täytyy rakentaa uudelleen potilaan vatsanpeitteet.

Lääkärit kuitenkin pystyivät pelastamaan naisen sukuelimet, eli potilas pystyy edelleen saamaan lapsia, mikäli näin toivoo.

Toipumisprosessi edennyt hyvin

Nyt, kolmisen kuukautta leikkauksen jälkeen potilaan toipumisprosessi etenee hyvin. Hän ei tällä saraa haaveile lapsista, mutta työskentelee lasten kanssa opettajana.

– Hän on palannut takaisin normaaliin elämään perheensä luo ja työpaikalle. Kun tapasin hänet, näin hänen hymyilevän, näin toivon, sanoo Andikyan CNN:lle.

Lähde: CNN, ABC News

***

2:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja