Näinkö vietit viime yön? Tässä yleisimmät painajaiset ja niiden selitykset!

Oletko sinäkin eksynyt, myöhästynyt tai kauhistellut irronneita hampaita unessasi? Urbantitan.com paljastaa kymmenen yleisintä painajaista ja niiden merkitykset.

Eksyminen tai loukkuun jääminen

Eksymisestä uneksiminen on hyvin yleistä. Saman unen muita variaatioita ovat elävältä haudatuksi tuleminen, loukkuun jääminen, verkkoon sotkeutuminen ja liikuntakyvyttömyys.

Tätä se tarkoittaa:

Kun ihminen yrittää unessa löytää reittiä ulos metsästä, kaupungista, rakennuksesta tai mistä tahansa muusta paikasta, se tarkoittaa, ettei hän osaa reagoida johonkin asiaan oikeassa elämässä. Tunne ansaan jäämisestä tai liikuntakyvyttömyydestä merkitsee tosielämän umpikujaa ja kyvyttömyyttä tehdä oikeaa ratkaisua.

Myöhästyminen

Uneksija myöhästyy bussista, lentokoneesta, laivasta, junasta, muusta julkisen liikenteen välineestä tai tärkeästä tapahtumasta. Päällimmäinen tunne on yleensä pikemmin turhautuminen kuin pelko.

Tätä se tarkoittaa:

Henkilö tuntee jääneensä paitsi jostain tärkeästä tilaisuudesta tai mahdollisuudesta omassa elämässään. Tällaisia unia nähdään yleensä, kun kamppaillaan tärkeiden päätösten kanssa.

Jahdatuksi joutuminen

Uni jahdatuksi joutumisesta voi tuntua todella kauhealta. Yleensä jahtaaja on pelottava ihminen, eläin tai hirviö.

Tätä se tarkoittaa:

Joku tai jokin – mahdollisesti vain epämääräinen tunnetila – saa ihmisen tuntemaan olonsa uhatuksi. Perimmäinen syy kannattaa selvittää hereillä ollessa: kuka tai mikä oikeassa elämässä muistuttaa eniten unen jahtaajaa tai tilannetta?

Alastomuus

Alastomuusunissa henkilö näkee itsensä joko kokonaan tai osittain ilman vaatteita tai muuten epäsopivasti pukeutuneena. Hän saattaa tuntea häpeää ja nolostusta, mutta myös vapautta.

Tätä se tarkoittaa:

Unennäkijä tuntee tosielämässä suojattomuutta, kiusaantuneisuutta tai haavoittuvuutta. Henkilö saattaa pelätä, että hän on esimerkiksi salaisuudesta tai henkilökohtaisesta tunteesta kertomalla paljastanut itsestään liikaa. Kiinnostavaa kyllä, tätä unta näkevät eniten ihmiset, jotka osallistuvat oikeassa elämässä hääseremoniaan.

Kokeessa epäonnistuminen

Kokeessa epäonnistumisesta uneksivat yleensä ihmiset, jotka eivät enää ole opiskelijoita. Mahdollisia skenaarioita ovat ajan loppuminen kesken, tarvittavien tavaroiden puuttuminen ja koehuoneen löytämättä jääminen.

Tätä se tarkoittaa:

Henkilö tuntee, että hän on omassa elämässään jollakin tavalla testattavana, väärässä roolissa tai valmistautumaton tulevaan.

Huono tai putoava hammas

Kun uneksija avaa unessa suunsa, hänen hampaansa alkavat tippua tai paljastuvat jo pudonneiksi tai pilaantuneiksi.

Tätä se tarkoittaa:

Henkilö pelkää näyttävänsä muiden silmissä rumalta. Hän saattaa myös pelätä häpeää tai vallan menettämistä oikeassa elämässä.

Sairaana tai kuolemaisillaan

Tässä unessa uneksija tai hänen läheisensä on sairas, loukkaantunut tai kuolemassa. Tämänkaltaiset unet ovat hyvin tavallisia ja ilmenevät yleensä sairauden hetkellä.

Tätä se tarkoittaa:

Suoran tosielämän viittauksen lisäksi uni saattaa merkitä henkistä loukkaantumista tai pelkoa loukatuksi tulemisesta. Kun unessa kuolee joku muu kuin unen näkijä itse, se voi tarkoittaa, että osa tuosta henkilöstä tai hänen edustamastaan asiasta on uneksijan mielestä kuollut. Saattaa myös olla, että uneksija toivoo kyseisen henkilön poistuvan omasta elämästä – tai päinvastoin pelkää hänen menettämistään.

Putoaminen tai uppoaminen

Tässä unessa uneksija yleensä putoaa tai hukkuu veteen tuntien pelkoa.

Tätä se tarkoittaa:

Henkilö tuntee olonsa epävarmaksi eikä saa tarpeeksi tukea oikeassa elämässä. Hän saattaa olla nujerrettu ja valmis luovuttamaan. Unen näkijän pitäisi arvioida tilannettaan ja yrittää paikantaa ongelma, joka aiheuttaa voimattomuuden tunteen.

Liikenneongelma

Tässä unessa auto tai muu kulkuneuvo, jonka sisällä tai lähellä unen näkijä on, joutuu hallitsemattomaan tai muuten mahdottomalta tuntuvaan tilanteeseen. Henkilö on joko kuskin tai matkustajan paikalla, kun jarrut pettävät tai ohjauksen hallinta menetetään. Kulkuneuvo suuntaa kohti pudotusta tai törmäystä.

Tätä se tarkoittaa:

Uneksija tuntee voimattomuutta jossakin oman elämänsä asiassa tai on suuntaamassa kuvainnollisesti kohti törmäystä.

Viallinen kone

Unen näkijä yrittää käyttää mekaanista laitetta, joka ei toimi ollenkaan tai ei ainakaan uneksijan haluamalla tavalla.

Tätä se tarkoittaa:

Uneksija tuntee menettäneensä kosketuksen todellisuuteen. Hän kokee, ettei jokin osa hänen mielestään tai kehostaan toimi niin kuin sen pitäisi. Tätä unta saatetaan nähdä myös, jos jännitetään yhteyden luomista toiseen henkilöön oikeassa elämässä.

Lähde: Urbantitan.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat