10 omituista mutta tehokasta kotikonstia – Hoitaisitko terveyttäsi näillä?

Oddee.com listasi 10 kummalliselta kuulostavaa terveysniksiä, joiden väitetään todella tepsivän. Oletko sinä kokeillut näitä?

Oddee.com listasi outoja kotikonsteja, joiden väitetään tepsivän. Mitä itse arvelet?

Suuvesi parantaa kynsisienen

Kärsitkö kynsisienestä? Liota jalkojasi 15-20 minuuttia suuvedessä, kahdesti päivässä, riittää parantamaan suurimman osan tapauksista. Suuvesi sisältää antiseptisiä ja desinfoivia aineita, ja sitä on käytetty niin tippurin parantamiseen kuin lattioiden kuuraamiseenkin.

Suuvesi on tehokas konsti myös rakkojen parantamiseen ja hilseeseen.

Jugurtti tehoaa pahan hajuiseen hengitykseen

Sokerittomassa jugrtissa elävät bakteerit voivat auttaa päihittämään pahanhajuista hengitystä aiheuttavia bakteerikantoja.

Oliiviöljy auttaa ihottumaan

Oliiviöljyssä on runsaasti e-vitamiinia, joten se on loistava ihon kosteusvoide. Hiero pyyhekuivalle iholle suihkun jälkeen oliiviöljyä. Öljy sitoo kosteutta ihoon ja auttaa hillitsemään ihottumia.

Oliiviöljy auttaa ihottumaan, oliivit pahoinvointiin.

Sokeri lopettaa hikan

Hikka on inhottava vaiva, mutta voit parantaa sen nielemällä teelusikallisen kidesokeria. Asiantuntijat uskovat että äkkimakea ylikuormittaa suun hermopäätteitä ja lopettaa siten hikan puuskan.

Piparminttu- tai kanelipurukumi lievittää stressiä työmatkalla

Tutkimusten mukaan piparminttu- tai kanelipurukumin jauhaminen nostaa vireystilaa ja vähentää väsymystä jopa 20 prosentilla. Matka myös tuntui 30 prosenttia lyhyemmältä purkanpurijoiden mielestä.

Ilmastointiteippi poistaa syylät?

Mihin ei ilmastointiteipistä olisi apua? Syylien poistoon käytetään monia tuskallisiakin metodeja aina laaserhoidoista polttamiseen. Mutta, jopa syylien polttaminen nestemäisellä typillä parantaa vain noin 60 prosenttia tapauksista. Sen sijaan ilmastointiteipin pala voi poistaa jopa 85 prosenttia syylistäm, Oddee.com kirjoittaa.

Näin se käy: aseta pieni pala ilmastointiteippiä syylän päälle ja anna sen olla paikoillaan noin viikon ajan. Viikon kuluttua pese ihoalue syylän ympäriltä ja hankaa sitä hohkakivellä, ja peitä se sitten jälleen ilmastointiteipillä viikon ajaksi. Jatka näin, kunnes syylä on poissa.

Kynän pureminen helpottaa päänsärkyä

Päänsärky voi johtua siitä, että puristat tajuamattasi leukojasi yhteen. Kynän asettaminen hampaiden väliin saa leukaperiesi lihakset rentoutumaan, ja helpottaa siten pääsärkyä.

Viina parantaa haisevat jalat?

Vodka raikastaa haisevat jalat

Pyyhi jalkasi vodkaan kastetulla rievulla haisevien jalkojen raikastamiseksi. Alkoholi on antiseptista aj kuivattaa. Se tuhoaa hajua aiheuttavia bakteereja ja sienikasvustoja, ja kuivattaa kosteuden jossa hajunaiheuttajat viihtyvät.

Oliivit ja sitruunat helpottavat merisairautta

Matkapahoinvointi saa syljen erityksen lisääntymään, mikä lisää huonovointisuutta. Oliivien popsiminen tai sitruunan imeskely heti matkapahoinvoinnin merkkien ilmaannuttua voi helpottaa huonoa oloa, kiitos näiden herkkujen sisältämien tanniinien.

Tomaatit auttavat akneen

Tomaatit sisältävät paljon C ja A-vitamiineja, antioksidantteja ja happoja, joten niistä on apua lievien ihosairauksien hoitoon. Erityisen hyvin tomaatit purevat rasvoittuvaan ihoon.

Soseuta pieni tomaatti, levitä se kasvoillesi ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Huuhdo haalealla vedellä ja taputtele kuivaksi. Toista kerran päivässä viikon ajan.

Lähde Oddee.com

Kuvat Colourbox.com, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat