Nainen, tämän vuoksi nuori rakastaja kannattaa!

Mikä saa ikääntyvän naisen kääntymään nuoren rakastajan puoleen? Tohtori Frances Cohen Praver pureutuu kysymykseen, joka on yhä monin paikoin tabu.

Luulitko, että vanhempien naisten mieltymys nuoriin rakastajiin on 2000-luvun ilmiö? Katsotaanpa asiaa tarkemmin.

1300-luvulla hovirakkauden aikana iäkkäät, naimisissa olleet aatelisnaiset ottivat nuoria trubaduureja rakastajikseen. Englannin Elizabeth I sekä Venäjän Katariina II Suuri viihtyivät kumpikin iän myötä nuorten kumppanien ja rakastajien seurassa.

Näin toimivat myös nykypäivän naiset. Kypsät, aikuiset naiset, kuten Michelle Pfeiffer, Demi Moore ja Susan Sarandon hehkuvat nuorekkaina, seksikkäinä ja elinvoimaisina.

Tästä huolimatta kaksinaismoralismi elää ja voi hyvin.

Näistä syistä se kannattaa

Iäkäs mies ja nuori nainen on hyväksytty yhdistelmä. Tilanne muuttuu, kun asetelma käännetään toisin päin. Silti rohkeat naiset eivät välitä kohtaamastaan halveksunnasta, vaan ottavat, mitä haluavat.

Kenties yksi syy naisten viehtymykseen nuorempiinsa piilee siinä, että iän myötä naiset ovat uskaliaampia. Kypsällä iällä on aikaa ja rohkeutta haastaa vallitsevat näkemykset ja ottaa samat oikeudet, jotka miehillä on ollut jo iät ajat.

Toki syitä on myös muita. Ensinnäkin vanhempi nainen ja nuorempi mies ovat seksuaalisesti yhteensopivat. Seksuaaliset toimintahäiriöt vaikuttavat enemmän miehiin kuin naisiin. Siinä missä miehet saavuttavat seksuaalisen huippunsa teini-iässä ja kahdenkymmenen ikävuoden korvilla, naisilla tämä tapahtuu lähempänä neljääkymmentä ikävuotta.

Tilannetta värittää myös olemassaoloa koskeva ahdistus, joka iskee ikääntymisen myötä. Mitä menetettävää minulla on, miettii moni vanhempi nainen, jolla on kokemusta, mutta myös vähemmän aikaa jäljellä. Nainen haluaa mahdollisuuden toteuttaa fantasioitaan nuoren miehen kanssa ennen kuin se on liian myöhäistä.

Kuva: Colourbox.com

Lähde: www.psychologytoday.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja