Nainen sekoitti silmätipat ja kynsiliiman toisiinsa – kohtalokas virhe maksoi melkein näön

Nainen sekoitti silmätipat ja kynsiliiman – melkein menetti näkönsä 2:14
Auts, mikä virhe! Nainen sekoitti silmätipat ja kynsiliiman – melkein menetti näkönsä. Videolta näet, miten samalta pullot näyttivät, sekä miltä piilolinssi näytti liimaan peityttyään!

Yacedrah Williams sekoitti toisiinsa silmätippapullon ja kynsiliiman. Hän olisi voinut mokan seurauksena menettää näkönsä.

Yacedrah Williams teki keskellä yötä virheen, joka melkein koitui hänen näkökykynsä kohtaloksi. Yacedrah vahingoitti silmäänsä sekoitettuaan silmätippapullon kynsiliimapulloon, kertoo WXYZ. Yllä olevalta videolta näet, miten samanlaisilta pullot näyttivät, sekä miltä piilolinssi näytti liimaan peityttyään!

Sekoitti samankokoiset pullot toisiinsa

Yacedrah heräsi aamuyöllä ja päätti ottaa piilolinssinsä pois. Piilolinssit silmissä ei saisi nukkua, sillä sekin voi johtaa ongelmiin. 

Silmänsä kuiviksi tuntenut Yacedrah kaivoi erehdyksessä laukustaan kynsien korjaamiseen tarkoitetun liiman silmätippojen sijaan. Molemmat pullot olivat samankokoiset.

"Yritin pyyhkiä sen pois, ja se liimasi silmäni kiinni"

Yacedrah kallisti päätään taakse ja pudotti liimaa silmiinsä. Hän tajusi vasta kirkkaan nestepisaran tipahtaessa, että on tehnyt virheen.

– Yritin pyyhkiä sen pois, ja se liimasi silmäni kiinni, Yacedrah muistelee.

Kauhistunut nainen huusi miestään Derrickiä soittamaan ambulanssin ja alkoi huuhdella silmää vedellä.

– Hän meni paniikkiin. Yritin rauhoittaa häntä, mutta sitten ajattelin "Derrick, se on hänen silmässään, ei sinun", mies kuvailee.

Piilolinssi saattoi pelastaa näön

Vaikka piilolinssit silmissä ei saisi mennä nukkumaan, liiman peittoon joutunut piilolinssi saattoi pelastaa Yacedrahin näön. Ripsensä hän tosin menetti, kun linssi piti kiskaista irti luomen alta.

Huuhteleminen oli oikea päätös

Lääkäri George Williamsin mukaan Yacedrah ei ole ensimmäinen potilas, joka on tiputtanut silmäänsä väärää ainetta.

Williamsin mukaan nainen toimi oikein huuhdellessaan silmäänsä, ja WIlliams suositteleekin veden kaatamista silmään myös muille, mikäli silmään joutuu jotakin sinne kuulumatonta.

– Siitä syntyy sotku, mutta näkösi voi pelastua, Williams sanoo.

Vaaralliset aineet tulee säilyttää erillään ja merkata selkeästi. Lääkäri myös muistuttaa, että pullon etiketti kannattaa aina lukea ennen käyttöä, itselleen tai ääneen.

– Joskus se voi estää virheen.

Ei enää aio panna sekä liimaa että silmätippoja laukkuunsa

Yacedrah ei enää koskaan aio panna sekä liimaa että silmätippoja laukkuunsa yhtä aikaa.

– En tiedä, aionko jatkossa enää edes omistaa kynsiliimaa!

Opettele ennen kuin on myöhäistä! Näin elvytät aikuista hätätilanteen sattuessa: 

Näin elvytät aikuista 2:23

Lähteet: Wxyz.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat