Someniksin kokeilu meni karmealla tavalla pieleen: 23-vuotiaalle naiselle tehty jo kolme ihonsiirtoa

Moni hakee somesta inspiraatiota –"inspokuvien"vaikutus usein aivan päinvastainen 2:38
Moni hakee somesta inspiraatiota, mutta oikeasti "inspokuvien" vaikutus usein aivan päinvastainen. Asiantuntija kertoo, miksi.

Brittipariskunta kokeili riskialtista someniksiä, jonka seurauksena nainen sai kolmannen asteen palovammoja. Tapauksesta kertovat muiden muassa The Sun sekä Metro.

Lontoossa elelevä tanssijapariskunta päätti tammikuussa testata sosiaalisessa mediassa leviävää niksiä, jossa lasipullosta tehdään maljakko tuleen sytytetyn köyden avulla.

AJ Pritchard, 26, ja Abbie Quinnen, 23, ovat kotimaassaan kuuluisia, ja heillä on yhteensä miljoona seuraajaa sosiaalisessa mediassa.

Videon kuvaamisen jälkeen Abbie ei ole julkaissut Instagramissa uusia kuvia ja pariskunnan videoblogi on pysynyt hiljaisena. Maaliskuun 22. päivänä nainen kertoi syyn olevan tammikuussa kuvattu video.

– Yritimme tehdä lasipullosta maljakkoa YouTube-ohjeiden mukaisesti, mutta se meni pahasti pieleen ja lopputuloksena sain vammoja ja palohaavoja, jotka ovat vaatineet jatkuvaa sairaalahoitoa viimeisen seitsemän viikon ajan, Abbie kirjoittaa Instagramissa.

Kolme ihonsiirtoa ylävartaloon

AJ ja Abbie. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jo ennen Abbien ulostuloa brittimediat ennättivät kertoa onnettomuudesta lähteisiinsä vedoten.

Medioiden mukaan pariskunta videoi temppua, jossa lasipullon ympärille kierretään herkästi syttyvään kemikaalin upotettu köysi, joka sytytetään tuleen. Niksistä kertovalla YouTube-videolla on yli miljoona katselukertaa.

Kikka ei kuitenkaan toiminut niin kuin piti. Palava pullo räjähti päin Abbieta sytyttäen hänen hiuksensa ja vaatteensa palamaan.

AJ sekä hänen veljensä Curtis ajoivat naisen päivystykseen, jossa lääkärit taistelivat pelastaakseen kolmannen asteen palovammoja saaneen potilaan kasvot ja käsivarret pahalta arpeutumiselta.

Abbie on saanut kolme ihonsiirtoa ylävartaloonsa. Sairaalakäyntejä on kertynyt jo 20, ja hoidot jatkuvat edelleen.

Vaaralliset somehaasteet

Abbie on toipumaan päin. Hän on kuitenkin huolissaan tanssijanuransa jatkosta. Somevaikuttajan työ on sekin ollut katkolla, sillä Abbie ei ole halunnut näyttää seuraajilleen ruhjoutunutta kehoaan.

Instagramissa toipilas varoittaa muita olemaan varovaisia somehaasteisiin ryhtyessään.

Kyseessä ei ole ensimmäinen somehaaste, joka on vienyt nuoria sairaalaan ja jopa hautaan.

Viime vuonna aiheellista huolta herätti tempaus, jossa nuoret ottivat yliannoksen allergialääkettä saadakseen hallusinaatioita. Vaarallisia somehaasteita ovat olleet myös pistorasiahaaste, kallonmurskaajahaastemuskottipähkinähaaste sekä niin sanottu kiehuva vesi -haaste.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat