Silmälääkärit varoittavat piilolinsseistä – voivat lisätä koronaan sairastumisen riskiä

26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan 3:11
26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan

Uusi koronavirus voi luikerrella elimistöön myös silmien kautta. Yhdysvaltalaiset silmälääkärit suosittelevat piilolinssien käyttäjiä vaihtamaan ne pandemian ajaksi silmälaseihin.

Hyvä käsihygienia estää tartuntatautien, kuten koronaviruksen leviämistä. American Academy of Ophtamalology -järjestö muistuttaa nettisivuillaan, että taittovirheistä kärsivien tulee huolehtia käsihygieniasta erityisesti, jos he käyttävät näön korjaamiseen piilolinssejä.

Koronavirustartunnalta suojautumisen kannalta järkevintä kuitenkin saattaisi olla vaihtaa piilolinssit hetkeksi silmälaseihin. Piilolinssejä käyttäessä silmiin on koskettava vähintään kahdesti päivässä. Jos käsiään ei ole pessyt huolella, voi piilolinssien laittamisen tai poistamisen yhteydessä silmiin päästä taudinaiheuttajia.

Erityisesti ihmisten, joilla on tapana kosketella kasvojaan usein piilolinssejä käyttäessään, olisi nyt syytä katsella maailmaa enemmän kehyksien läpi. Lasit eivät ärsytä silmiä yhtä paljon kuin piilolinssit, minkä lisäksi ne toimivat suojamuurina likaisia sormia ja saastuneita pisaroita vastaan.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat