Näin vuosia pimeänä ollut Tesoman henkirikos selvisi: Mä epäilen sitä, että mä oon surmannut Petri Salosen

0:36

Pimeänä vuosia ollut Tesoman henkirikos lähti ratkeamaan, kun epäilty koputti poliisiauton ikkunaan ja ilmoitti tehneensä henkirikoksen.

Tampereen keskustassa 29. maaliskuuta aamuviideltä poliisiautossa istuneet poliisit tuskin osasivat arvata, mitä asiaa nuorella, autoon ikkunaan koputtaneella miehellä oli. Mies tuli poliisien luo yhdessä veljensä kanssa.

Hän kertoi haluavansa tunnustaa henkirikoksen. Hänet otettiin poliisiauton kyytiin. Vasta poliisiasemalla selvisi, että kyse oli Tesoman henkirikoksesta.

Jo samana päivänä suoritettiin ensimmäinen kuulustelu.

– Mä epäilen sitä, että mä oon surmannu Petri Salosen. En muista nytten päiväämäärää, mutta se oli talvella noin kolme viiva neljä vuotta sitten. Törmäsin häneen tuolla Tesoman lähellä Länsitoria, siinä Petros-pubi ja siinä oli semmonen, so semmonen tie oikeastaan, 24-vuotias mies kertoi poliisille.

Mies kertoi pyytäneensä Saloselta tupakanloppuja.

– Siellä sitten pyysin häneltä tupakasta jämiä eli siis pari savua siitä, ja sitten hän oli puhumassa puhelimessa enne sitä ja sitten mä sain häneltä ne pienet jämät ja poltin ne ja sitten sen jälkeen tuli lyötyä kaks viiva kolme kertaa rintaan, rinnan alueelle veitsellä.

"Oli vähän semmoinen hukassa oleva olo"

Teon jälkeen mies kertoi lähteneensä juoksemaan ja törmänneensä koiranulkoiluttajaan. Hän ei kuitenkaan välittänyt koiranulkoiluttajasta, vaan jatkoi juoksemista omien sanojensa mukaan ”summamutikassa jonnekin päin”.

Mies kertoi etsineensä tuohon aikaan töitä, mutta saaneensa vain väliaikaisen työn. Rahaa mies tarvitsi muun muassa asunnon takuuvuokran maksamiseen.

– Siinä kohtaa oli vähän semmoinen hukassa oleva olo, että muutenkin tuli käytettyä erilaisia huumausaineita.

Enimmäkseen mies kertoi käyttäneensä kannabista.

Kuulusteluissa mies kertoi keränneensä veitsiä ja tykästyneensä niihin. Veitsiä hän säilytti kotonaan tietokonepöydän laatikossa. Hän kertoi ottaneensa veitsen mukaan, jos tapahtuu jotain ja hänen pitää mennä auttamaan.

– Mut sit mulla vaan napsahti päässä ja sitten tein sen itte, mitä mun piti mennä estämään. Enkä mä ollut siinä kohtaa ees varma, että olinks mä unessa tai jossain.  

"Tässä sitä nyt ollaan" 

Vuosia selvittämättömänä olleesta henkirikoksesta kirjoitettiin paljon mediassa. Mieskin kertoi lukeneensa juttuja mediasta ja keskustelupalstoilta.

– Suurin osa niistä (kirjoituksista) on sillai, ettei jää kiinni, mutta tässä sitä nyt ollaan.

Poliisille mies kertoi, että osallistunut nettikeskusteluihin mitenkään. Osa keskusteluista hän piti typerinä. Juttujen lukeminen ei tuntunut hänestä hyvältä, mutta niiden lukeminen ei myöskään asettanut hänelle mitään paineita tai painostanut häntä.

– No siis ei ne sillai painostanu, sillai että tehty mikä tehty, että kyllä se teko on siinä se, joka painostaa eniten.

Varsinaista syytä mies ei osannut teolleen kertoa.

– Jos mä oisin tehny sen tarkotuksella ja suunitellu, niin kai mä olisin tehny sen uudestaankin. Ja miks mä oisin tässä. Ei toi vastannu kyllä sun kysymykseen, mutta.

40-vuotias perheenisä Petri Salonen tapettiin Tampereen Tesomalla joulukuussa 2014. Syyttäjä vaatii 24-vuotialle miehelle 12 vuoden vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja